ЗБОГ КАПЕ БЕЗ ИСПЛАТЕ: Непријатно искуство баке у Смедереву

Ј. И.

24. 11. 2021. у 09:24

ПЕНЗИОНЕРКИ Љиљани Павловић (71) службеници једне банке у Смедереву тражили су да скине капу ради идентификације, наводећи да јој, како тврди, неће исплатити новац ако то не учини.

ЗБОГ КАПЕ БЕЗ ИСПЛАТЕ: Непријатно искуство баке у Смедереву

Фото Приватна архива

Како нам је испричала Љиљана Павловић (на слици), када је дошла да подигне новац, на шалтеру су јој затражили да скине капу јер је забрањен улазак у банку с капом на глави.

- Прво сам је упитала од када то банка одлучује о мом дрес-коду, па немам фантомку на глави, него капу. Онда ми је службеница рекла да је то због идентификације - прича Павловићева.

Потом је, како каже, спустила заштитну маску, а наочаре није ни имала, но то службеницима није било довољно.

- Како ће скидање капе да помогне идентификацији, није ми јасно. Зар ће ме идентификовати по рашчупаној, седој коси? Бесна службеница бацила је картицу на шалтер, и звала радника обезбеђења. Он ме је, замислите, питао да ли имам неки здравствени проблем. Још ме је плашио да ће и полицију звати - тврди пензионерка.

Каже да је требало да подигне канадске доларе, које у банци нису имали, па су јој исплату заказали за петак:

- Тражили су да им обећам да ћу доћи без капе. Не желим да будем овца којој у банци одређују шта ће да има на глави. Мораће да ме идентификују онако како то закон предвиђа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)