ПЕТ СМРТИ У ИСТОЈ КУЋИ Све о стравичној агонији породице Милошевић: Пред очима деце гасио се живот највољенијих

Новости онлајн

16. 11. 2021. у 16:02

У СВЕГА месец дана Марија (22) и Лазар (16) остали су без пет чланова породице, мајке, оца, прабаке, баке и напослетку деке.

ПЕТ СМРТИ У ИСТОЈ КУЋИ Све о стравичној агонији породице Милошевић: Пред очима деце гасио се живот највољенијих

Фото: Принтсркин/Пинк

Корона је била немилосрдна према овој породици, заувек је однела животе четири члана породице Милошевић из Земуна, док једино најстарији члан, прабака, није преминула од последица овог вируса.

Дека Драгослав, који је први добио корону и који је био лечен у болници, немо је гледао како му вирус односи супругу, сина Дејана и снају. Пред његовим очима, гасио се живот оних које је највише волео. Иако је вирус победио и изашао из болнице, на крају срце није издржало. Преминуо је пре два дана.

Како је Марија, његова унука раније рекла, хорор агонија породице Милошевић је започела средином септембра.

- Прво се разболео дека, био је 15. септембар, татин тата. Ми сви живимо у истом дворишту, само у различитим кућама. Након њега, 17. септембра, разболела се бака, па тата. Чим се тата разболео, он је прешао у другу кућу у изолацију, тако да нисмо били у контакту са њим. Након тога разболела се и мама, три дана касније.

Неколико недеља касније сви заражени чланови породице нашли су се на болничком лечењу. Придружних болести нису имали.

- Мама и тата су 7. октобра примљени у болницу. Нису имали придружних болести, лежали су на Звездари. Ту је била и бака - каже она.

Корона покосила читаву породицу

Убрзо је у болницу због последица корона вируса примљен и Маријин брат Лазар. Игром судбине, на дан када је хоспитализован у дечијој болници "Тиршова", свега пар километара даље, у болници на Звездари, његова мајка је изгубила борбу са корона вирусом.

- Прво је преминула бака, 13 октобра, 16. је преминула мама и на крају, 26. октобра, преминуо је и тата... - прича Марија, додајући како је брат сад код куће и да се полако опоравља.

Месец дана након смрти супруге, баке Марије и Лазара, 14. новембра преминуо је и дека. Кућа Милошевића је завијена у црно, а Марија, студент друге године Медицинског факултета у Београду, Лазар, ђак другог разреда Земунске гимназије и дека, остали су без својих најмилијих.

Лазару и Марији је сада потребна помоћ

Вихор подмуклог вируса зауставио је Дејана, његову супругу, оца и мајку да гледају и буду поноси на Лазара и Марију, добре ђаке, децу за пример, за које су живели и у чије знање су улагали са надом да ће кад порасту, постати честити и добри људи.

- Била сам на буџету прву и другу годину, међутим, сада сам другу пала. Поклопило се да сам имала испит када су они кренули да одлазе у болницу и просто то није могло никако. Брат је други разред Земунске гимназије. Немамо никаквих прихода, али породица и пријатељи су се максимално активирали. Родитељи су нам били велика подршка, максимално су радили и улагали у нас. Мама је радила као герматолошка сестра, водила је рачуна о старијим лицима - каже Марија.

Сан да ће Марија и Лазар бити успешни млади људи, сада тражи људе доброг срца. Пријатељи, породица и организација Срби за Србе решили су да помогну да се овај сан не заустави трагедијом коју Земун, па ни град Београд не памти, те су покренули иницијативу да се за брата и сестру прикупе новчана средства која би им омогућила да наставе са оним у шта су њихови родитељи највише улагали, знањем.

БОНУС ВИДЕО - КАКО ПРОВЕРИТИ РАДНИ СТАЖ: Јелица Тимотијевић из ПИО фонда у новој епизоди Фт1П

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НАЈНОВИЈЕ УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Стиже невреме, у овим деловима Србије на снази наранџасти метео аларм