УПОЗОРЕЊЕ ЗА ВОЗАЧЕ: Густа магла, одрони и радови на путевима

Novosti online

08. 11. 2021. у 18:03

ЈП ПУТЕВИ Србије упозоравају возаче на маглу и одроне на путевима у Србији. Посебна пажња поклања се организацији рада Зимске службе, одржавању проходности путева и обавештавању јавности о стању на путевима.

УПОЗОРЕЊЕ ЗА ВОЗАЧЕ: Густа магла, одрони и радови на путевима

Фото: Pixabay

ЈП Путеви Србије на основу Извештаја Штаба зимске службе, обавештава јавност да је стање на путевима у Републици Србији, на дан 08.11.2021.г. у 17:28 часова, следеће:

Најоптерећенији путни правци I приоритета/А категорије одржавања су проходни и нема снега.

Државни путеви II приоритета/Б категорије одржавања су проходни и нема снега. Путни правци III приоритета/Ц категорије одржавања су проходни и нема снега.


Напомена за Зајечар: Повремени ситни одрони, дуж нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима. Највише их има на путу I Б - 34 (Ђердапска магистрала), на државном путу II А - 221 (клисура Коренатац), II - 222 (Бабин Зуб) и на државном путу II А - 217 (Клисура Бован) где се саветује опрезна вожња и придржавање саобраћајне сигнализације, која обавештава о одронима.


Одрона има на следећим путним правцима:

I Б-34 Голубац - Доњи Милановац - Поречки мост - веза са државним путем 35

I Б-23 Узићи - Ужице - Чајетина - Нова Варош - Пријепоље - др.граница са ЦГ (гранични прелаз Гостун)
I Б-28 Кнежевићи - Кремна - др.граница са БиХ (гранични прелаз Котроман)
II А-217 Бованско језеро - Сокобања - Књажевац
II А-221 Књажевац - Кална - Јаловик
II А-222 Кална - Јабучко равниште


Магла

Постоји могућност појаве магле на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река.

Радови на путним правцима

• Aуто-пут Е-75, петља Врбас – петља Сириг, на мосту преко Јегричке реке,у смеру ка Новом Саду, до 12.11.2021. г - радови на замени дилатационих спојница. За саобраћај је затворена претицајна саобраћајна трака, док се саобраћај преусмерава у део возне и зауставне саобраћајне траке.

• Горња Трнава – Церовац, код насељеног места Чумић и код превоја Светиња, радови до 31.12.2021.г., - у зони радова код насељеног места Чумић саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила, у периоду од 7 до 17 часова.Код превоја Светиња саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем током 24 часа. Брзина кретања возила је ограничена на 40 км/ч.

• Таково-Прањани до 10.11.2021.године, у току светлог дела дана, радови на рехабилитацији уз наизменично пропуштање возила.

• Метриш – Копривничко брдо, радови на рехабилитацији пута уз наизменично пропуштање возила до 10.11.2021.

• Брежђе – Дивчибаре, на деоници Крчмар - Дивчибаре - на снази обустава саобраћаја до 31.12.2021.г, због радова на рехабилитацији државног пута. Алтернативни путни правац: обилазница Мионица - Дивци – Ваљево – Каона – Дивчибаре.

Прилази граничним прелазима су проходни. Прилази зимским туристичким центрима су проходни.

ЈП Путеви Србије саветује возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, треба да возе заиста опрезно и пажљиво.

ЈП Путеви Србије апелује да возачи прилагоде брзину кретања условима на путу и саветује максималан опрез у вожњи, јер због ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима и влажних коловоза могуће је стварање поледице.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА НЕДЕЉУ, 29. МАЈ: Велике количине падавина  на истоку и југу земље