ДОКТОР ЂЕРЛЕК О АНТИВАКСЕРИМА: Имају чудне, суицидалне идеје!

Novosti online

03. 11. 2021. у 10:54

ДРЖАВНИ секретар у Министарству здравља др Мирсад Ђерлек рекао је да сматра да особе које не желе да се вакцинишу имају "чудне идеје".

ДОКТОР ЂЕРЛЕК О АНТИВАКСЕРИМА: Имају чудне, суицидалне идеје!

Фото: Танјуг

- Рекао бих да су то суицидалне, самоубилачке идеје, јер ако се не вакцинишете велика је шанса да изгубите живот - казао је др Ђерлек на телевизији К1.

- Делта сој је убитачан и личи на авионе бомбардере. Морамо раговарати са професионалцима, са социолозима, психијатрима, културолозима који ће разговарати са невакцинисанима - додао је.

Он је казао да је тренутно барем једном дозом вакцине у Србији вакцинисано 55,3 одсто становника и да ће седница Кризног штаба, како је најављено, бити одржана до краја ове недеље.

- На седници ће бити речи о ситуацији у школама, о јесењем распусту, о ковид пропусницама. Оно што је евидентно је да ковид пропуснице дају резултате. Правац размишљања и деловања мора бити такав да имамо што ефективније мере, а што мање последица, а то значи да све мере буду усклађене са Уставом и људским правима - рекао је Ђерлек.

Он је казао и да није истина да се на пријем у ковид амбуланте чека седам сати.

- Ми имамо четири ковид тријажна центра, али сваки Дом здравља има своју ковид амбуланту. Чека се два до три сата највише, то су подаци које имам. Прошле године смо имали две ковид болнице, ове их имамо три.

Ослободили смо КБЦ Земун ковид режима рада, како би могли да се збрињавају други пацијенти - рекао је Ђерлек.

Он је прокоментарисао и то што поједини грађани користе ивермектин, за шта каже да је коришћење лекова који нису регистровани кривично дело.

- Да је ивермектин делотворан у лечењу короне, наша Агенција за лекове би га регистровала. Дисциплина нам никада није била врлина. Ми имамо озбиљан здравствени систем, и све ван протокола лечења је незаконито. На снази је тренутно 12. или 13. протокол лечења - закључио је Ђерлек.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - Српска фабрика вакцина

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)