СПАСИЛА ХИЉАДЕ ЖИВОТА, А УМРЛА ОД КОРОНЕ: Трагична судбине др Радмиле Смиљанић која није веровала у постојање вируса

Новости онлајн

26. 10. 2021. у 10:28

БИВША начелница трансфузиологије у Општој болници у Ужицу др Радмила Смиљанић (66) својим преданим радом и стручношћу током каријере спасла је на хиљаде живота.

СПАСИЛА ХИЉАДЕ ЖИВОТА, А УМРЛА ОД КОРОНЕ: Трагична судбине др Радмиле Смиљанић која није веровала у постојање вируса

Фото: Принтскрин

Нажалост, докторка је и од почетка пандемије негирала постојање вируса и била жестоки противник вакцина против ковида од којег је, нажалост, пре неколико дана умрла.

Докторка која је кроз целу каријеру трансфузиолога дала изузетан допринос за здравство у Ужицу, изгубила је прошле недеље битку са ковидом након двадесетодневне борбе.

Трагедија је потресла цело Ужице које др Радмилу Смиљанић памти као изразитог стручњака у области трансфузиологије.

Смиљанићева је била начелник Трансфузиологије у Општој болници у Ужицу од 2000. до 2005. године и за то време уводила је нове методе.

Примера ради, сама је писала пројекат интраоперативног и постоперативног спасавања крви и увела стандардну процедуру скрининг тестова за поремећаје хемостазе.

Начелник Трансфузиологије била је накратко и 2018. године, али је убрзо смењена пошто се побунила против тадашњег нацрта Закона о трансфузиологији који је предвиђао да се централизује прикупљање крви, пише Блиц.

И када је отишла у пензију, др Радмила Смиљанић је имала велики ауторитет у здравству, поготово у свом граду.

Нажалост, прихватила је и пропагирала антиковидашке и антиваксерске теорије на свом Фејсбук профилу, те је њен ауторитет довео и до тога да се многи који су њен рад поштовали, нажалост, не вакцинишу.

Тако је 8. августа написала да је све лаж и превара у вези са короном.

Колико су антиваксерске идеје узеле маха, показује и чињеница да је др Смиљанић вакцину називала „генетском терапијом”, а уједно је и пропагирала Ивермектин као лек против короне.

Веровала у "запрашивање" из ваздуха

Пре непуних два месеца позната трансфузиолошкиња тврдила је да вирус није изолован и да зараза долази због "запрашивања".

Једна од њених последњих порука на Фејсбуку била је 12. септембра када је оставила и фотографије неба.

- Небо би данас било без облачка. Ово што се види су хемијски трагови. Најавили су до 15. 9. попуњене болнице у овом таласу. Да би се спустили хемијски трагови за удисање треба до 4х. Запрашивање изнад Ужица кренуло од 3х и 45 мин. – написала је Смиљанић.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

НАШИ ХЕРОЈИ: Интервју са докторком из ковид амбуланте

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СЛОГА СПАСАВА ЖИВОТ: Хитним службама неопходна реформа и збијање редова при интервенцијама, предлажу се заједнички тренинг центри