ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ: Тестови који нису рађени у референтним лабараторијама неће бити видљиви у Дигиталном зеленом сертификату

Новости онлајн

24. 10. 2021. у 13:59

ДРУШТВЕНИМ мрежама круже информације да ће тестове на корона вирус бити бити могуће радити испред угоститељских објеката.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ: Тестови који нису рађени у референтним лабараторијама неће бити видљиви у Дигиталном зеленом сертификату

Фото: Инстаграм

Међутим, то није истина, зато што такви тестови неће улазити у Дигитални зелени сертификат, односно ковид пропусницу, а тим поводом огласила се и Канцеларија за ИТ.

- Важно обавештење у вези валидности Дигиталних зелених сертификата за улазак у објекте након 22 часа. Поводом натписа који су се појавили на друштвеним мрежама, а тичу се тестирања пред сам улазак у објекте након 22 часа, обавештавамо све грађане да тестови који нису урађени у једној од референтних, односно државних лабараторија, неће бити видљиви у Дигиталном зеленом сертификату. Резултати ПЦР или брзог антигенског теста су видљиви у сертификату само када су урађени у државним лабараторијама и само такви ће бити видљиви приликом очитавања QR кода од стране инспекције или ковид редара у објекту у који је неко дошао након 22 часа - пише у обавештењу.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)