РАЗРЕДНИ СТАРЕШИНА ПРЕМИНУЛОГ ДЕЧАКА: Схватио сам да ћу морати да станем пред децу и да им саопштим да њиховог друга више нема

С.Бабовић

20. 10. 2021. у 13:29

ПРОФЕСОР физичког васпитања из Крушевца Миљко Ђокић, који је био разредни старешина ученику А. Ц. (16), преминулом јуче у кућној изолацији, каже за “Новости” да је информацију о томе шта се догодило добио око пола 12, потом је саопштио директорки и колегама, а онда је схватио да ће морати да стане пред своје ђаке и каже им да њиховог друга више нема.

РАЗРЕДНИ СТАРЕШИНА ПРЕМИНУЛОГ ДЕЧАКА: Схватио сам да ћу морати да станем пред децу и да им саопштим да њиховог друга више нема

Фото: Фејсбук

- То се догодило око 13.30, било је много тешко, потресно, посебно је то тешко пало најбољем другу А. Ц., чији су родитељи касније дошли у школу - прича за „Новости” разредни старешина Миљко Ђокић.

- Пружили смо сву потребну подршку децу, они су сада најважнији.

Ђокић додаје да је ситуација у школама тешка због епидемије. У контакту је са породицом преминулог ђака, синоћ их је обишао, разговарао је са њима на капији породичног дома, будући да су и они у изолацији. Од А. Ц., који је похађао смер оператера за производњу, опраштају се другари и родбина на друштвеним мрежама.

Ружица Ц., мајка преминулог дечака, испричала је раније за „Новости” да чекају тело и информације кад ће моћи да сахране дете. У Хемијско-технолошкој школи где су сви, како нам је испричала Верица Агатоновић Малиновић, директорка школе, потресени након добијене вести о смрти свог ђак, чека се завршетак ванредне седнице Одељенског већа након трагичног догађаја.

Како су „Новости” објавиле, Верислав Р., деда А.Ц., сахрањен је 18. октобра, само дан пре него што је унук преминуо, али нема информација да ли је био заражен вирусом корона. На дединој умрлици је и име покојног дечака.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)