"ФАЈЗЕР" ЕФИКАСАН У СПРЕЧАВАЊУ ХОСПИТАЛИЗАЦИЈЕ МЛАДИХ: Центар за контролу и превенцију болести објавио извештај

Танјуг

19. 10. 2021. у 20:27

ВАКЦИНА Фајзер/БиоНТек против корона вируса била је 93 одсто ефикасна у спречавању хоспитализација код младих особа узраста од 12 до 18 година, према анализама које су данас објавили амерички Центри за контролу и превенцију болести (ЦДЦ).

ФАЈЗЕР ЕФИКАСАН У СПРЕЧАВАЊУ ХОСПИТАЛИЗАЦИЈЕ МЛАДИХ: Центар за контролу и превенцију болести објавио извештај

Фото: Depositphotos

Студија је спроведена у периоду од јуна до септембра, када је била присутна изузетно заразна делта варијанта корона вируса, преноси Ројтерс.

Ипак, како се наводи, подаци из 19 педијатријских болница показали су да је међу 179 пацијената хоспитализованих због корона вируса чак 97 одсто било невакцинисано, што је још једна потврда ефикасности вакцине.

Извештај ЦДЦ надовезује се на испитивања која је спровела компанија за ове старосне групе, а која су показала висок имунолошки одговор на корона вирус, али која нису осмишљена да покажу ефикасност против хоспитализације.

Вакцина Фајзер/БиоНТек одобрена је за употребу код деце од 12 година, а компанија тражи одобрење вакцине за употребу код деце од пет година.

Очекује се да ће панел стручњака саветника америчке Управе за храну и лекове касније овог месеца размотрити податке о употреби ове вакцине на малој деци.

"Подаци ЦДЦ појачавају важност вакцинације за заштиту америчке омладине од корона вируса", рекао је аутор ове студије.

 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО:

НАШИ ХЕРОЈИ: Интервју са докторком из ковид амбуланте

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЗЕМЉОТРЕС У КАЧАНИКУ: Нема материјалне штете