УСКОРО СЕ ВРАЋА ЛЕПО ВРЕМЕ: Детаљна временска прогноза - до краја месеца 20 степени

Новости онлајн

15. 10. 2021. у 10:39

ПРАВО јесење време пратило нас је кроз ову седмицу, па нас и данас и у суботу очекују ниске температуре. Сутра ће доћи до престанка падавина, а у недељу нас чека благо отопљење уз већи максимум температуре. Јутра ће бити хладна до краја викенда. А потом следе добре вести.

УСКОРО СЕ ВРАЋА ЛЕПО ВРЕМЕ: Детаљна временска прогноза - до краја месеца 20 степени

Фото: Н.Живановић

Метеоролог Марко Чубрило је на свом Фејсбук профилу објавио какве нас временске прилике очекују.

- Данас и у суботу преко региона ће и даље струјати релативно хладан ваздух са севера, док ће под утицајем циклона над највећим делом Србије, Црне Горе и Македоније бити претежно облачно уз повремену кишу, док ће на планинама преко 800 метара надморске висине бити суснежице и снега. Претежно облачно, али суво, или уз слабу кише биће над већим делом Војводине, истока Хрватске и делова средишње БиХ, где ће такође преко 800 метара надморске висине бити слабог снега - написао је Чубрило.

- Над осталим делом региона мало до умерено облачно уз сунчане интервале и суво. У копненим пределима ветар слаб до умерен, северни, а дуж већег дела обале јака и врло јака бура. Дневни максимум од само око +6 на крајњем југоистоку Србије до око +13 над југозападом Хрватске. У суботу после подне постепен престанак падавина и смањење облачности над целим регионом.

- У недељу уз јачање антициклона после хладног и местимично магловитог јутра током дана претежно сунчано и мало топлије уз дневне максимуме од +11 до +17 степени Целзијуса. Над великом делом региона биће услова за приземан мраз, а понегде ће бити мраза и на 2м висине, посебно тамо где ноћ буде ведра уз појаву магле - каже Чубрило, и додаје:

- Од недеље се рачуна на даље отопљење, јер ће преко антициклона који ће се налазити над нашим делом Европе ка пространом циклону са центром над Великом Британијом струјати топао ваздух. Биће углавном сунчано уз дневне максимуме од +15 до +21, а понегде и до +23 степена Целзијуса. Јутра ће бити и даље хладна и магловита, али углавном без појаве мраза. Магла ће се само понегде дуже задржавати.

- У вечерњим часовима хладни фронт поменутог циклона који ће донети јаче, али пролазно, наоблачење, кишу, захлађење и јак северозападни ветар. Колико ће снажан тај хладан фронт заиста бити још остаје да се види, јер до те промене има преко 5 дана. Већ од 25. октобра би уз хладна јутра током дана поново било сунчано и топлије, уз пријатне јесење температуре које би се могле задржати и до краја месеца.

- Сумирано, до недеље и даље врло хладно, на југоистоку региона уз падавине, затим топлије, пролазно погоршање око 23.10. али до краја месеца генерално пријатно, јесење, време - закључује Чубрило.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СРБИ ЋЕ НА СЛОБОДУ КАДА ПРОМЕНЕ ТОН: Председник Механизма у Хагу Кармелл Ађијус не пушта из затвора ни после две трећине одслужене казне