ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ЛЕТЕ СРПСКИ Ми-35: "Летећи тенкови" под командом српско-руских посада (ВИДЕО)

Novosti online

12. 10. 2021. у 22:46 >> 23:02

ЗАЈЕДНИЧКЕ руско-српске посаде војних хеликоптера Ми-35 на аеродрому Лађевци извеле су прве летове у оквиру тактичких летачких војних вежби „Барс 2021“, преноси телевизија „Звезда“.

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ЛЕТЕ СРПСКИ Ми-35: Летећи тенкови под командом српско-руских посада (ВИДЕО)

Фото Драган Миловановић

Пилоти су извршавали летачке задатке на одређеним интервалима и дистанцама, извели су једноставније и сложене акробатске фигуре у задатој зони, а такође су увежбавали борбено покривање јединица које су учествовале у евакуацији лица у невољи.

- Циљ ове вежбе је обука заједничких посада Русије и Србије на авионима МиГ-29, хеликоптерима Ми-8 и Ми-35 за извршавање задатака према намени. Јуче је одржана теоријска обука, а данас смо почели са практичним летовима током којих смо увежбавали усклађеност посада приликом групних летова, током извођења сложених фигура, слетања на неприпремљено место које пилоти сами бирају из ваздуха, изјавио је пуковник Константин Суриков.

У оквиру војних вежби „Барс 2021“ посаде увежбавају борбено маневрисање и ваздушну битку у пару, нападање циљева мале брзине помоћу ловаца МиГ-29, десант и евакуацију јединица у невољи, извођење сложених фигура и друге задатке предвиђене за хеликоптере Ми-8 и Ми-35.

Тактичке војне вежбе „Барс 2021“ трајаће до 16. октобра 2021. године. Укупно ће бити укључено десетак јединица ваздухопловне технике Ваздухопловства и ПВО Србије.

rs.sputniknews.com

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

 

БОНУС ВИДЕО: ПОВОДОМ ДАНА СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА, СЛОБОДЕ И НАЦИОНАЛНЕ ЗАСТАВЕ: Приказ наоружања и војне опреме

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)