РЕНОВИРАНЕ ПРОСТОРИЈЕ САВЕЗА ЗА ЦЕРЕБРАЛНУ ПАРАЛИЗУ: Министарство уложило два милиона динара

Ј.С.Ж.

06. 10. 2021. у 15:37

ДВА милиона динара уложено је у реновирање просторија Савеза за дечју и церебралну парализу. Новац је обезбедило ресорно министарство, а просторије је јуче отворила Дарија Кисић Тепавчевић, министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

РЕНОВИРАНЕ ПРОСТОРИЈЕ САВЕЗА ЗА ЦЕРЕБРАЛНУ ПАРАЛИЗУ:  Министарство уложило два милиона динара

Фото: Принтсцреен/Пинк

Она је нагласила да све особе са инвалидитетом треба да се осећају као да је сваки дан њихов јер је министарство увек ту за њих и због њих.

- Суштина постојања нашег сектора за подршку особама са инвалидитетом је управо да учини све да побољша квалитет њихових живота - рекла је Кисић Тепавчевић. - Надамо се да ће побољшани услови њихов боравак у овим просторијама да им олакшају, као и рад у наредном периоду.

Путем стално отвореног програмског конкурса ресорно министарство подржава удружења особа са инвалидитетом, а ове године је за њихов рад тих удружења издвојило 19,5 милиона динара.

Према речима Љубинке Боризоски из Савеза за церебралну и дечју парализу Србије у нашој земљи живи око 6.000 особа са овом дијагнозом.

- У нашој бази података то је негде око 3.000, чланова који су укључени кроз нашу мрежу организација, а у њој су 53 организације - рекла је Боризоски. - У Србији се тешко живи, поготово када имате проблем кретања. Ти проблеми могу да се реше и ми тренутно имамо разумевање, поготово Министарства за рад, и постепено решавамо проблем по проблем.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА 20. МАЈ: Сунчано и топло, до летњих 30 степени, ево када стиже промена