ОДАТА ПОЧАСТ СРПСКИМ ВОЈНИЦИМА: Обележена годишњица битке на Кајмакчалану

Novosti online

24. 09. 2021. у 14:20

ПОЛАГАЊЕМ венаца и одавањем почасти српским војницима, данас је у Егзоплатаносу и Алмопији, у Грчкој, обележена 105. годишњица битке на Кајмакчалану.

ОДАТА ПОЧАСТ СРПСКИМ ВОЈНИЦИМА: Обележена годишњица битке на Кајмакчалану

Фото: В. Н.

На споменик српским војницима у селу Егзоплатанос, венац је положио државни секретар у Министарству за рад, Зоран Антић, који је истакао да су у борбама за освајање Кајмакчалана учествовале елитне јединице српске војске, као и да у српском народу он носи назив Капија слободе.

На споменик Шумадијској дивизији, на месном гробљу "Свети Лазар" у Алмопији, венац је положио државни секретар Миодраг Капор. Он је подсетио на једног од најмлађих јунака са Кајмакчалана, Михајла Маџаревића, који је за храброст одликован Карађорђевом звездом и орденом Легије части. Капор је нагласио важност неговања сећања на све јунаке са Кајмакчалана и да смо им вечно захвални за слободу у којој живимо.

У име Одбора за неговање традиција ослободилачких ратова Србије, захвалнице за нарочите заслуге и несебично залагање у области неговања традиција ослободилачких ратова Србије уручене су представницима Егзоплатаноса и Алмопије.

У Солуну ће сутра, у оквиру комплекса српског Војног гробља Зејтинлик, бити обележена 103. годишњица пробоја Солунског фронта.     

БОНУС ВИДЕО - ТАЈНА МИСТЕРИОЗНОГ ЗИДА: Археолошка истраживања на Руднику отварају многа питања

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

Коментари (0)

НИЈЕ МОГАО ВИШЕ ДА ЋУТИ: Огласио се Новак Ђоковић због убиства Срба на Косову