НАЈНОВИЈА ОДЛУКА ЗА ЂАКЕ: У чак 40 општина средњошколци прелазе на онлајн наставу!

Новости онлине

10. 09. 2021. у 11:25

МИНИСТАРСТВО просвете објавило је најновије податке о томе како ће се одвијати настава у градовима и општинама од наредног понедељка 13. септембра. Чак 40 општина у средњим школама уводи трећи, онлајн модел.

НАЈНОВИЈА ОДЛУКА ЗА ЂАКЕ: У чак 40 општина средњошколци прелазе на онлајн наставу!

Фото: Pixabay

По другом моделу од 13. септембра у седмом и осмом разреду одржаваће се настава на територијама следећих општина:

Кладово, Петровац на Млави, Нова Варош, Прибој, Ужице, Ваљево, Деспотовац, Јагодина, Ћуприја, Параћин, Свилајнац, Рековац,Прешево, Нови Пазар, Бојник, Велико Градиште, Жабари, Бољевац, Зајечар, Књажевац, Бајина Башта, Пријепоље, Чајетина, Алибунар, Љиг, Богатић, Ивањица, Лучани, Дољевац, Ниш, Бела Паланка, Врање, Краљево, Рашка, Тутин, Нова Црња, Аранђеловац, Кнић, Крагујевац и Топола.

Трећи модел организације образовно-васпитног рада примењиваће се од 13 септембра у СВИМ СРЕДЊИМ ШКОЛАМА у наведеним општинама.

Иначе, за само десет дана од почетка школске године, према последњим подацима из Министарства просвете, 379 одељења се налази на онлајн настави.

- Према подацима које су основне и средње школе доставиле Министарству просвете, науке и технолошког развоја, наставу на даљину прати 379 одељења и 1 група, што је 0,9 одсто од укупно 38.187 одељења из 1.666 образовних установа. Податке је доставило 94 одсто, од укупног броја школа - рекли су из Министарстава просвете.

Како даље наводе, одељења која су прешла на онлајн наставу поступила су у складу са законом.

- Школе, чија су поједина одељења прешла на онлајн наставу, поступиле су у складу са Препорукама за почетак образовно-васпитног рада у школској 2021/2022. години, у којима је предвиђено да када постоје два потврђена случаја код ученика у једном одељењу или групи – цело одељење(група) прелази на онлајн наставу у трајању од 10 дана - наводи се у саопштењу Министарства просвете.

БОНУС ВИДЕО -  Отвара се нова ковид болница у Новом Саду

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

НАЈНОВИЈЕ УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Стиже невреме, у овим деловима Србије на снази наранџасти метео аларм