ПРЕДСЕДНИК О ВАКЦИНАМА И ТРЕЋОЈ ДОЗИ: Све су добре - ја ћу и трећу кинеску

Танјуг

09. 09. 2021. у 13:27

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да су све вакцине против вируса корона одличне, као и да није чуо препоруку да се за трећу дозу препоручује РНК вакцина и истакао је да ће он и као трећу дозу примити Синофарм вакцину.

ПРЕДСЕДНИК О ВАКЦИНАМА И ТРЕЋОЈ ДОЗИ: Све су добре - ја ћу и трећу кинеску

Фото: Новости

Одговарајући на новинарска питања, након полагања камена темељца за изградњу фабрике за производњу Синофарм вакцина, председник је рекао да не жели да улази у полемику и да свако има права на свој избор и да каже шта год хоће и мисли о томе која је вакцина боља.

Према његовим речима, на почетку вакцинације у Србији и када је 90 одсто вакцинисаних било вакцинисано кинеском вакцином, говорило се да су у болницама људи вакцинисани том вакцином.

- Постоје људи којима ниједна вакцина није спасила живот, а данас имате, пошто вакцинишемо све више са Фајзеровом вакцином, све већи број људи који су примили ту вакцину, али увек десетоструко мање него оних који нису примили никакву. И ти који су у болници или који су заражени имају 10 или 20 пута већу шансу да преживе него невакцинисани - рекао је Вучић.

Због тога, каже он, не пада му на памет да улази у полемику која је вакцина боља, а која није.

- Могао бих да вам кажем шта сам чуо од људи који то знају много боље него ви или ја и чије мишљење поштујем, али ми не пада на памет јер поштујем и Астра-Зенеку и руску вакцину и кинеску и за све мислим да су одличне. Ускоро стиже и Модерна тако да ћете имати шведски сто и изаберите шта желите, али не ускраћујте мени право да узмем шта желим - рекао је Вучић.

БОНУС ВИДЕО:

Српска фабрика вакцина

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (13)