ЈАГОДИНА ОБРАДОВАЛА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ: Хиљаду људи стигло у Паралију! (ФОТО)

Новости онлајн

28. 08. 2021. у 09:12

ДЕЛЕГАЦИЈА од 1000 пољопривредника из 35 градова и општина Србије, која је синоц кренула из Србије, данас је стигла у Паралију подно Олимпа у Грчкој.

ЈАГОДИНА ОБРАДОВАЛА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ: Хиљаду људи стигло у Паралију! (ФОТО)

ФОТО: Новости

Највећи конвој кренуо је синоћ са паркинга Аква парка у Јагодини.

600 пољопривредника је са територије града Јагодине, а 400 из других 35 градова и општина.

Они ће до 1. септембра боравити у грчкој регији Пиерија где ће обићи једног великог произвођача сточне хране и више произвођача поврћа у стакленицима.

Највећи део комплетног трошка овог путовања је плаћен са рачуна Јединствене Србије, од новца који ова странка добија из државног буџета као парламентарна странка, а један мањи део трошкова платили су донатори. Организатор овог путовања је Скупштина града Јагодине.

ФОТО: Новости

- Ми смо до сада пољопривреднике водили на један од највећих пољопривредних сајмова на свету - у Париз, након чега смо пољопривредницима у Јагодини поделили 440 јуница и телади, више пута смо пољопривреднике водили у Беч и Грчку. Циљ је да наши пољопривредници виде како раде њихове колеге у Европској унији и да  виде да тамо не тече мед и млеко. Господин пољопривредни произвођач нема ни годишњи одмор, ни слободне дане, ни регрес ни боловање и зато смо одлучили да водимо наше пољопривреднике. Желим им користан боравак у Грчкој и да се сви заједно вратимо позитивни у мислима, а негативни на корону - рекао је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма, који се налази на челу делегације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

АНДРИЈИНО ЦАРСТВО МОДЕЛА АУТОМОБИЛА: Занимљив хоби Јагодинца у чијем подруму је паркирано преко 3.000 експоната