БЕЗ црепуља у којима се на огњиштима пекао хлеб, пре 200 година није могло да се замисли ниједно домаћинство.

Коментари (6)

Braca Ivanovic

21.07.2021. 18:54

Rujiška crepulja se vekovima proizvodi po tehnologiji koju su usavršili meštani sela isključivo u selu Rujištu, od sirovine iz atara sela. To sto se ono nalazi u opštini Ražanj i što turistička organizacija pakuje i prodaje projzvod ne daje joj za pravo da mu menja ime. Sto se tiče očuvanja zanata situacija je ista kao i pre. TO tvrdi da je očuvala zanat što nije tačno. I dalje imamo isti broj majstora. Edukacija je organizovana u svrhu projekta i nije proizvela novog majstora crepuljarstva. Mozda neko od polaznika i moze da napravi nešto što liči na crepulju ali je pitanje da li to moze i praktično da se koristi. Niko nece da gazi blato, svi bi da trguju, pišu projekte, bave se marketingom.