КО ИМА ДОНОСИ, КО НЕМА ОДНОСИ: У Руском Крстуру покренута акција у којој се бесплатно дели стари очуван намештај

З. Рајић

14. 07. 2021. у 11:44

ДОБАР намештај у свакој кући! То је гесло у Руском Крстуру, не само зато што је ово село код Куле познато по врсним тапетарима, него и захваљујући хуманитарној акцији која је поведена у Месној заједници.

КО ИМА ДОНОСИ, КО НЕМА ОДНОСИ: У Руском Крстуру покренута акција у којој се бесплатно дели стари очуван намештај

Фото А. П.

Очувани намештај се приликом куповине новог више не баца, него се поклања социјално угроженим породицама.

- Акција је пре три месеца почела случајно, када је тапетар Тихомир Медић рекао да породица из Савиног Села, за коју је правио намештај, нуди четири кауча, две фотеље и двосед, јер им више нису потребни, а у одличном су стању. Однели смо те ствари у једну велику просторију у МЗ, коју смо претворили у "салон намештаја" - прича нам Михајло Пашо, секретар МЗ Руски Крстур.

Убрзо су ствари из Савиног Села нашле нове власнике, јер у Руском Крстуру, нажалост, како каже Михајло, још има оних којима су намештај картонске кутије.

- Колико је акција заживела, сведочи то што се "салон" за кратко време испразни. Одмах се потом и напуни, у чему много помажу тапетари, јер најбоље знају где има сувишног намештаја, оног који ваља - каже Пашо.

Агилни тапетари најбоље знају где има "вишак" намештаја, Фото А. П.

У последњој "тури" протеклих дана подељен је намештај мештанина, који се преселио у Кулу, а у Руском Крстуру је оставио огроман регал, елементе, аспиратор, бојлер и угаону гарнитуру за кухињу, трпезаријски сто, тросед, двосед, фотеље и фрижидер.

- Прикупљамо само неоштећен намештај, који одмах може да се користи, уз минимално чишћење и дезинфекцију. Недавно нам је један тапетар из своје радње поклонио потпуно нову собну угаону гарнитуру, коју смо већ уручили - истиче Пашо.

Намештај је досад добило десет домаћинстава, а како је нагласио, предност имају сиромашне породице са више деце.

- Људи не улазе у "салон" да разгледају шта има, него пријављују шта им је од намештаја потребно, и управо то добију. Тако спречавамо да се поклоњени намештај прода - објаснио нам је секретар МЗ.

СРЦЕМ ЗА ГРАЂАНЕ

ДИРЕКТОР ЈКП "Руском" Игор Фејди, који је такође укључен у акцију доделе намештаја, каже да највеће заслуге за њен успех има Пашо, "јер ради срцем за грађане". Млади секретар МЗ је прошлог лета, чим је ступио на дужност, иницирао постављање кутија у селу за прикупљање новца за болесне и унесрећене, а тренутно за опремање Удружења за помоћ МНРО "Плава птица" у Кули.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

ПУТНИЦИ У ЧУДУ ГЛЕДАЛИ: Шта је возач у градском аутубосу у Београду окачио изнад главе (ВИДЕО)