ДОКТОР СТЕВАНОВИЋ О ЧЕТВРТОМ ТАЛАСУ КОРОНЕ: Од нас зависи колико ће бити јак - епидемија није завршена

Танјуг

12. 07. 2021. у 13:33

ДОКЛЕ год се глобално не смири ситуација, ковид ће бити претња, од свих нас зависи колико ће нас на јесен жестоко погодити, а да ли хоће, врло вероватно да, рекао је данас директор Инфективне клинике др Горан Стевановић.

ДОКТОР СТЕВАНОВИЋ О ЧЕТВРТОМ ТАЛАСУ КОРОНЕ: Од нас зависи колико ће бити јак - епидемија није завршена

Фото: Принтсцреен

Стевановић је истакао да се и даље треба пазити вируса корона, јер епидемија није завршена, што показују и бројеви, а да се види да су се грађани опустили.

- Није то ситуација само код нас, већ свуда у свету. Не може се код људи предуго одржати та пажња да је потребна превентивна заштита и кад се чини да су бројеви спустили - следи опуштање. То ће помоћи вирусу да се поново активира и видимо не само код нас већ свуда у окружењу и свету да бројеви поново расту - упозорио је он.

На питање треба ли да се плашимо јесени због новог таласа, др Стевановић подсећа да долази и сезона грипа и већег броја респираторних инфекција, па грађани треба да буду додатно опрезни.

- Ја бих истакао да у и даље највише треба да се чувамо од короне. Са друге стране, јесењи и зимски период су време грипа. Захваљући одличном одзиву за вакцинацију против грипа прошле године и мерама које штите од респираторних инфекција, ми практично грип прошле године нисмо имали, тако да морамо сви заједно да мислимо о многим инфекцијама - закључио је директор Инфективне клинике.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА СРЕДУ, 25. МАЈ: Веома топао дан пред нама, по подне пљускови