ПРЕМИЈЕРКА НАЈАВИЛА СЕДНИЦУ КРИЗНОГ ШТАБА ЗА СУТРА: Лекари су веома забринути - пратимо бројке на два сата

Танјуг

12. 07. 2021. у 11:11

ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић најавила је да ће сутра бити одржана седница Кризног штаба на којој ће се разговарати о тренутној епидемиолошкој ситуацији.

ПРЕМИЈЕРКА НАЈАВИЛА СЕДНИЦУ КРИЗНОГ ШТАБА ЗА СУТРА: Лекари су веома забринути - пратимо бројке на два сата

Фото: М. Стојановић

- У петак сам имала састанак са нашим нациналним телом за вакцинацију и они ће, како је најавила, до 23. јула дати препоруку Кризном штабу око треће дозе, који ће 1. августа дати свој став- додала је Брнабић.

Брнабић је на ТВ Пинк рекла да је лекарски део Кризног штаба забринут због евентуалног новог таласа корона вируса и слабе имунизације.

- Пратимо бројке на два сата, председник и ја, гледамо како је то у општинама и градовима. Најбезнеднија ситуација је у оним локалним самоуправама са највећим број вакцинисаних- казала је Брнабић и додала да је од јутрос и Горњи Милановац прешао више од 50 одсто вакцинисаних.

Брнабић каже да није важно само да пређемо 50 одсто пунолетних вакцинисаних грађана, већ да је потребно посебно поново апеловати на младе да то учине.

Поновила је да ће 23. јула Национално тело за имунизацију (НИТАГ) завршити своје студије о потреби треће дозе и да ће Кризном штабу дати препоруку до 1. августа.

(Пинк)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА УТОРАК 24. МАЈ: Топло и нестабилно, могући локални пљускови са грмљавином