СРБИЈА ЈЕ РАТИФИКОВАЛА МЕЂУ ПРВИМА: Данас ступа на снагу Конвенција о насиљу и узнемиравању на раду

Novosti online

25. 06. 2021. у 18:05

ПРВИ међународни уговор о насиљу и узнемиравању у свету рада, Конвенција о насиљу и узнемиравању, ступа данас на снагу и код нас, две године након што је усвојила Међународна конференција рада МОР-а.

СРБИЈА ЈЕ РАТИФИКОВАЛА МЕЂУ ПРВИМА: Данас ступа на снагу Конвенција о насиљу и узнемиравању на раду

Фото Танјуг

До данас су Конвенцију ратификовале Аргентина, Еквадор, Фиџи, Намибија, Сомалија, Уругвај и почетком ове године Италија, која је прва европска држава која предузела овај корак. Државе су законски обавезане одредбама и признају право свих на свет рада без насиља и узнемиравања.

МОР ће објавити водич чији је циљ да помогне у промоцији и примени Конвенције и препоруке. Он садржи основне принципе и мере које државе могу предузети за спречавање, решавање и елиминисање насиља и узнемиравања у свету рада, укључујући примере националних закона, прописа и политика.     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

ПАНИКА НА ЕУРО 2024: УЕФА увела ванредне безбедносне мере