"ЗВАЛИ СУ МЕ МЛАДИЋ И ПАВКОВИЋ": Генерал Владимир Лазаревић се огласио први пут након можданог удара

Novosti online

23. 06. 2021. у 20:19

ГЕНЕРАЛ Владимир Лазаревић (72) се опоравља након можданог удара који је имао у петак, и каже да се нада да је "најгоре прошло" и захваљује свима који су звали и слали поруке подршке, како каже од патријарха, сабораца до генерала Младића и Павковића.

ЗВАЛИ СУ МЕ МЛАДИЋ И ПАВКОВИЋ: Генерал Владимир Лазаревић се огласио први пут након можданог удара

Фото: Н.Фифић

- У једном тренутку осетите да губите тло под ногама, а чини вам се већ следећег вам набрајају ко је све звао и послао поруке подршке. То вам да неку додатну унутрашњу снагу која свакако помаже да се брже нађете на путу опоравка - каже генерал Лазаревић.

Захваљује се каже, великим професионалцима из Војне болнице у Нишу који су му прву помоћ указали, као и лекарима и особљу Универзитетског клиничког центра Ниш у који је потом пребачен, а који су помогли да и из ове битке изађе као победник.

- Када сам почео да комуницирам, чланови породице су почели да ми читају ко је све звао и имам потребу да се захвалим свима који су бринули за моје стање. Десетине позива и порука сам добио од мојих сабораца, пријатеља, од патријарха, државних званичника па чак и суграђана које не познајем лично. Звали су да питају како сам и генерали Ратко Младић из Холандије и Небојша Павковић из Финске. То ми много значи. Било је "густо" али лекари кажу да сам засад избегао "опасну зону" па да идемо полако - поручује генерал Лазаревић.

Испред болнице је, како је додао, у сваком тренутку дежурало бар десетак његових некадашњих сабораца и грађана који су забринути пратили његово стање и били на располагању уколико затреба да се да крв или нешто слично. Гернералу је то много значило и улило додатну снагу.

Генерал Владимир Лазаревић, био је командант Приштинског корпуса у време сукоба на Космету, а потом кмандант Треће армијске области Војске Југославије.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КРЕНУО САМ КА ТОМИ, СМРТ МЕ ЗОВЕ: Потресна исповест Зорана Калезића