ЗЛАТИБОР ЛОНЧАР: Ђилас и његови сатрапи грађанима Србије оставили девастиране болнице и урушени здравствени систем

Novosti online

20. 06. 2021. у 12:00

Замислимо да је Ковид пандемија погодила Србију у време газдовања Драгана Ђиласа и његових сатрапа, навео је у саопштењу Златибор Лончар, министар здравља.

ЗЛАТИБОР ЛОНЧАР: Ђилас и његови сатрапи грађанима Србије оставили девастиране болнице и урушени здравствени систем

Фото: Танјуг

- Замислимо да сви ковид пацијенти долазе у болнице у којима је највећи успех кад се реновира лифт, носе са собом постељину, газе, конце, све сто је тада било нормално, превозе се имагинарним санитетима, који су 100% авансно плаћени, а никада испоручени, дочекују их лекари без специјализација и они који су морали да плате запослење по ценовнику, док тадашњи министар здравља има толило поверење у систем којим руководи да се лечи у иностранству. Замислимо како масински мозак рачуна проценте које ће згрнути на набавци вакцина и медицинске опреме бар преко шест посредника, као некада када су куповане вакцине против свињског грипа... Нажалост, не морамо све то да замишљамо, јер су ране и сећања на године када је грађанима Србије путем '20+20%' медија објашњавано да је нормално да се тако живи, док тајкунске империје могу и морају да расту, и даље веома свеже и довољно болне. То су исти они људи који данас у кругу својих истомишљеника, тако многобројних да их је таман толико да стану у један градски аутобус, нека буде и зглобни (а да, и на томе су крали...) 'траже и захтевају' несто. Ако они заборављају, ми нећемо и не смемо - да им је исто тако 'принципијелно' сметао аплауз за здравствене раднике, да су тако срчано и одлучно тврдили да вакцине које смо први имали у Европи немају потребне дозволе и сертификате, да су тражили подршку међу антиваксерима, а онда први стали у ред за вакцинацију, да су лагали о посредницима за кинеску вакцину... Истинољубиви и правдољубиви грађанима Србије су оставили девастиране болнице и урушени здравствени систем спреман за приватизацију, преко посредника, наравно. Срећом по грађане Србије од таквих попут Ђиласа и Маринике више ниста не зависи, а о резултатима борбе руководства насе дрзаве са овом пандемијом најбоље говоре оцене директора СЗО за Европу и осталих министара здравља Европе - рекао је министар здравља Златибор Лончар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СЛОГА СПАСАВА ЖИВОТ: Хитним службама неопходна реформа и збијање редова при интервенцијама, предлажу се заједнички тренинг центри