ЛОНЧАР УОЧИ СЕДНИЦЕ КРИЗНОГ ШТАБА: Попуштање колико може, нећемо у корист своје штете

Танјуг

14. 06. 2021. у 11:32

МИНИСТАР здравља Златибор Лончар изјавио је, уочи данашње седнице Кризног штаба, да ће надлежни максимално изаћи у сусрет колико могу у попуштању мера, али да је сигурно да се неће ићи у корист сопствене штете.

ЛОНЧАР УОЧИ СЕДНИЦЕ КРИЗНОГ ШТАБА: Попуштање колико може, нећемо у корист своје штете

Фото Танјуг

- Једна од тема биће и стање у здравственом систему, епидемиолози ће рећи своје виђење, на основу бројки, и будите сигурни да ћемо максимално што можемо да изађемо у сусрет - изаћи, али нећемо ићи у корист своје штете, да нам се прерано опуштање, не би вратило као бумеранг у виду већег броја заражених- рекао је Лончар новинарима на примопредају амбулантих возила за здравствене устаове у Србију, као донаије САД.

Лончар је указао да су млади озбиљни преносиоци вируса, а нису довољно вакцинисани, док су се старији вакцинисали и придржавају се мера.

- Млади то нису најозбиљније схватили. А, ако попуштамо мере, оне ће ићи у корист младих, који су жељни дружења и излазака, и уколико нису вакцинисани, то је стање које може да доведе да у једном третнутку ситуација више не буде под контролом- рекао је Лончар.

Он је још једном апеловао на све, а посебно младе, да се вакцинишу, јер су безбедне и помажу, о чему, каже, говори наука и чињенице.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СТОМАЧНИ ВИРУС ХАРА МЕЂУ ДЕЦОМ: Родитељи, на ове симптоме обратите пажњу