КЊИГА КАО ЛЕК: Дар Матице српске - Друштво чланова у Црној Гори болници у Брезовику код Никшића

В.К.

22. 05. 2021. у 15:04

МАТИЦА српска - Друштво чланова у Црној Гори поклонила је болници за плућне болести „Др Јован Булајић“ у Брезовику код Никшића књиге, како би ова престижна здравствена установа на квалитетан начин попунила свој библиотетски фонд.

КЊИГА КАО ЛЕК: Дар Матице српске - Друштво чланова у Црној Гори  болници у Брезовику код Никшића

Фото: В.К.

- Почаствовани смо и радосни што имамо прилику да будемо део стварања и обнављања библиотеке једне такве установе, као што је Болница за плућне болести у Брезвику код Никшића, препознатљива нашироко по великим стручњацима и великим људима. Људска и стручна помоћ је мелем за људске душе и тела. Са жељом да лековита и блага реч особља у Брезовику и реч књиге блажи и лечи дарујемо речи сабране у књигама које је са љубављу и пажњом пубилковала Матица српска - Друштво чланова у Црној Гори, казала је председник Матице проф. др Јелица Стојановић.

Фото: В.К.

Директор болнице „др Јован Булајић“ др Предраг Пеђа Пејовић је захваљујући на дару изјавио да је радостан што у Брезовику долазе дародавци којима је циљ оплемењење и одуховљење болесника и болничког особља.

- Лекарско знање само за себе није довољно уколико га не прати блага реч утехе и радовања, по чему је болница у Брезовику деценијама препознатљива. Отуда ће овај дар писане речи послужити на добро свима којима је здравље, телесно и духовно, циљ и задатак - казао је Пејовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)