ПРЕГОВОРИМА ДО ШИРОКЕ КОАЛИЦИЈЕ: Ускоро конституисање нове власти у Херцег Новом

В.В.

20. 05. 2021. у 08:53

ПРЕГОВОРИ о конституисању нове власти у Херцег Новом, почеће ове седмице.

ПРЕГОВОРИМА ДО ШИРОКЕ КОАЛИЦИЈЕ: Ускоро конституисање нове власти у Херцег Новом

Фото: В. В.

Будући сазив локалног парламента имаће 35 одборника, а конститутивна седница на којој ће бити верификовани мандати биће одржана 31. маја.

Носилац листе која је освојила највећи број мандата, коалиције "Ни лијево ни десно правац Нови" Стеван Катић, рекао је да ће преговарати са свима осим са ДПС-ом.

–Надамо се да ћемо врло брзо доћи до конституисања нове власти. Ми ћемо се дефинитивно уклопити у законску процедуру и завршити причу што пре, како би наставили да радимо оно што смо започели, али и велике пројекте које смо у нашим програмима  предвидели за наредни четворогодишњи мандат.

Носилац листе коалиције „За будућност Херцег Новог и Боке", која је освојила седам мандата, Иван Отовић  очекује, каже позив потенцијалних партнера, односно оних који су освојили највише мандата.

-Ту смо да у конструктивном разговору са њима пронађемо најбоље решење за конституисање будуће власти у нашем граду – казао је Отовић.

Слично резултате херцегновских мајских избора коментарише и  кандидат за одборника Новске листе Јован Суботић, уз оцену да су локални избори у Херцег Новом најпре победа грађана, па тек онда политичких партија. И Новска листа добила је седам мандата.  

– Преговора још нема. Нисмо још  одржали ни један састанак, али то је разумљиво, ако имамо на уму да се ситуација неће променити. Широка коалиција која је на власти  требало би да опстане и након преговора. Некако смо у то сви ушли без велике журбе да се било шта мења, а са знањем да ћемо сви морати да наставимо да сарађујемо, за добробит свих грађана – казао је Суботић.

Резултати локалних избора су јасни, каже кандидат за одборника са листе „Црно на бијело, може Бокешки" Никола Радман, а према његовим речима  логична је обавеза, да онај који је освојио највише гласова, треба да буде иницијатор преговора.

-Надам се да ће то бити врло брзо, из практичних разлога, сезоне, конституисања нове власти, грађана који ишчекују да се што пре формира нова власт, како би кренули у послове који чекају – поручује Радман.

 

ДПС ПРВИ ПУТ ПО БРОЈУ ОСВОЈЕНИХ МАНДАТА ОСТАО ИЗА ВОДЕЋЕ КОАЛИЦИЈЕ

Премда ДПС у Херцег Новом није био на власти од 2000. године, први пут је на овим изборима и по броју освојених мандата остао иза водеће коалиције „Ни лијево ни десно, правац Нови". Према речима Стевана Катића то је веома  битно и то је био циљ од почетка кампање.

-Херцег Нови је показао по ко зна који пут на који начин се обрачунава са једном погубном политиком, која је владала државом пуних 30 година – рекао је Катић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)