ЗДРАВКО КРИВОКАПИЋ: Црна Гора има најгори резултат од свих земаља које желе да буду део Европске уније

В. К.

18. 05. 2021. у 12:14

ПРЕДСЕДНИК Владе Здравко Кривокапић изјавио је да Црна Гора има најгори резултат од свих земаља које желе да буду део Европске уније.

ЗДРАВКО КРИВОКАПИЋ: Црна Гора има најгори резултат од свих земаља које желе да буду део Европске уније

Фото Скупштина ЦГ

- Замислите државу у којој девет година преговарате да бисте приступили ЕУ и ЕУ вам дође као магла да би сакрили све оно што сте радили у другим областима и највећи врхунац је отварање свих поглавља и затварање три поглавља. То је најгори резултат приступања било које државе која жели да буде ЕУ! Проблем је у поглављима 23 и 24, а прихватањем нове методоглогије не можете да урадите ништа ако не задовољите 83 мерила за ова поглавља - каза је Кривокапић на  панелу "Куда иде Црна Гора: владавина права и антикорупција", на државном Уиверзитету.


Кривокапић је говорио и о функционерима бивше власти који су добили станове од државе.
Говорећи о 15 година независности Црне Горе, премијер је рекао да је за деценију и по- Црна Гора егал приватности.

- Створена је приватна држава подређена појединачним интересима партијским члановима, рођачко - кумовским релацијама, и све је прављено у дилу једне мреже која и дан данас функционише. Ако је стање такво, о којем патриотизму треба причати - прво о патриризмну у одговорности. Друго да то што радите радите на најбољи начин, јер је то стварање амбијента благостања. Ако се не будем тако односили, онда тај припејпд патриотизам који је у Црној Гори толико издашан би нас одвео у сукобе који су евиденти. Сукоби су наша намера да се направи опструкција влади која жели да направи другачији пут од онога који је до сад био - рекао је Кривокапић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)