СОЦИОЛОГ БОЈАН ПАНАОТОВИЋ: Тачно је да Кривокапић избегава да потпише уговор са СПЦ!

В.Н.

17. 05. 2021. у 16:27

ПOВОДОМ вести коју је данас објавио интернет портал "Борба" а чија суштина је у томе, да на основу њихових сазнања, премијер Црне Горе Здравко Кривокапић избегава да потпише темељни споразум са СПЦ, социолог Бојан Панаотовић рекао је данас да је реч о тачној информацији те да је то јасно чак и сваком независном посматрачу.

СОЦИОЛОГ БОЈАН ПАНАОТОВИЋ: Тачно је да Кривокапић избегава да потпише уговор са СПЦ!

ФОТО: Бојан Панаотовић (КЦНС)

- Од посете патријарха Порфирија Црној Гори која је најављена после ускршњих празника, нема ништа и то не због одсуства воље патријарха Порфирија већ због одсуства воље друге стране - нагласио је Панаотовић.

Он је додао да свака влада има суверено право да доноси одлуке у складу са интересима своје земље и ту нема ништа спорно. Овде, међутим,рекао је даље, постоји једна кардинална аномалија – ова црногорска влада и њен премијер избачени су на историјску површину доминатно на таласу литија и воље већине грађана Црне Горе да се поправе и уреде односи на релацији држава Црна Гора – СПЦ.

- Избегавањем да се потпише темељни уговор изневерава се воља грађана који су 30. августа гласали за промене у Црној Гори. Оно што чуди, а да на страну оставимо обећања и прокламована начела, јесте факат да премијер Кривокапић и његови најближи сарадници, избегавањем да ставе тачку на питање односа са СПЦ, драматично сужавају маневарски простор своје владе - наглашава Панаотовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (1)