ВРАТИЛИ ЏАМИЈУ У ПЉЕВЉИМА: Велика бајрамска радост у Исламској заједници Црне Горе

М. ДРОБЊАК

14. 05. 2021. у 07:26

ДИРЕКТОРИ "Електропривреде Црне Горе" Никола Ровчанин и "Црногорског електродистрибутивног система" (ЦЕДИС) Владимир Чађеновић су реису Исламске заједнице ЦГ Рифату Фејзић упредали акт о повраћају објекта Хаџи Хасанове џамије у Пљевљима.

ВРАТИЛИ ЏАМИЈУ У ПЉЕВЉИМА: Велика бајрамска радост у Исламској заједници Црне Горе

Фото М. Дробњак

Како је саопштено из Мешихата ИЗ, реис је захвалио на "најлепшој бајрамској честитки" - не заборављајући ни допринос Одбора директора ЦЕДИС који предводи председник Рајко Радошевиће, јер су једногласно подржали овакав епилог.

И, док је Чађеновић задовољан указаном приликом за исправљање историјске неправде и коначно враћање објекта верницима којима је припадао, Ровчанин је похвалио брзу реализацију одлуке и поручио да ће здање у најкраћем року бити испражњено...

Хаџи Хасанова џамија на Јалији у Пљевљима је експроприсана 6. фебруара 1965, уз минималну надокнаду, а од ње је остала минара - зидана тесаним каменом, висока 30 метара. На темељима је саграђен објекат "Електродистрибуције" у којем се још плаћају рачуни за утрошену електричну енергију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

mile

14.05.2021. 18:29

Eto sto su komunisti Crnogorski radili,oduzimali tudje verske objekte.A sada ti njihovi unuci i sinovi rade, ti takozvani Crnogorci pokradose i unistise drzavu.Oce da otmu Srpske crkve i zemlju dabi zaradili pare.Nece moci bajo toje Srpsko svetinje od boga date,prvoj i pravoj veri pravoslavnoj.