МАРКО КОВАЧЕВИЋ ЧЕСТИТАО ВЕРНИЦИМА: Празник Светог Василија Острошког је један од најзначајнијих у нашем народу

В. К.

12. 05. 2021. у 14:15

ПРЕДСЕДНИК Општине Никшић, Марко Ковачевић, честитао је празник Светог Василија Острошког Епископу будимљанско - никшићком и администратору Митрополије црногорско - приморске, свештенству, монаштву и свим верницима.

МАРКО КОВАЧЕВИЋ ЧЕСТИТАО ВЕРНИЦИМА: Празник Светог Василија Острошког је један од најзначајнијих у нашем народу

Фото "За будућност Никшића"

- Празник Светог Василија Острошког је један од најзначајнијих у нашем народу. Из свих наших крајева људи у овим данима хитају ка острошким пештерама да се поклоне светитељу. Наш Никшић у тим данима има посебан благослов – истакао је Ковачевић.

Он је још истакао да нове власти не смију потцењивати значај који Свети Василије Острошки има за грађане Никшића онако како се то десило прошле године.

На нама је, као новим властима и на државном и на општинском нивоу, да покажемо да смо ове године напредовали у погледу поштовања основних људских права и слобода и да разумемо грађане Никшића који имају потребу да и у посебно тешким околностима исповеде своју веру и обележе овај у сваком смислу велики празник за читав наш народ. Све то уз одржавање најбољег реда и поштовање важећих мера и препорука за сузбијање корона вируса – закључио је Ковачевић и пожелео да нам овај велики празник подари мудрост, стрпљење и храброст да останемо здрави и телом и духом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)