БЕЗ НАПЛАТЕ ПУТАРИНЕ ИЗМЕЂУ ХЕРЦЕГ НОВОГ И ТРЕБИЊА: Премијер Црне Горе и председница РС озваничили „подизање” рампи

В. В.

11. 05. 2021. у 19:24

НА граничном прелазу Ситница, руковањем премијера Црне Горе Здравка Кривокапића и председнице Републике Српске Жељке Цвијановић озваничено је симболично укидање наплате путарине на делу пута Мељине - Петијевићи на путном правцу између Херцег Новог и Требиња.

БЕЗ НАПЛАТЕ ПУТАРИНЕ ИЗМЕЂУ ХЕРЦЕГ НОВОГ И ТРЕБИЊА: Премијер Црне Горе и председница РС озваничили „подизање” рампи

Фото: В. В.

Овај су потез мештани два пријатељска града који успешно сарађују у многим областима дуго очекивали а биће значајан и за Црну Гору, Републику Српску и БиХ. Подсетићемо, путарина је наплаћивана од 2009. године, а недавно је Влада Црне Горе откупила део концесије, исплативши концесионару, предузећу Универзал Монте, преосталих четири милиона евра.

Премијер Кривокапић истакао је задовољство што је договор реализован веома брзо и подсетио да је први разговор о овој теми водио са херцегновским председником Стеваном Катићем у јануару ове године.

Фото: В. В.

-Владавина бившег режима довела је до наплате путарине, а захваљујући раду министра финансија Милојка Спајића и председника Херцег Новог Стевана Катића она је после 12 година укинута, навео је Кривокапић. Према његовим речима ускоро ће и гранични прелаз између Требиња и Херцег Новог на Зупцима, бити интегрисан што ће додатно смањити чекања на граници, а томе ће допринети и постављање нових скенера.Тај споразум ускоро би требало ускоро да буде потписан.

Председница РС Жељка Цвијановић поздравила је идеју о интегрисаним прелазима између две земље, истакла дас веома цени овај гест Црне Горе, јер је он добар показатељ пријатељских односа.

-Осим за грађане биће то важно и за привреду. Баријере не смеу да буду препреке за још боље односе, зато их данас и укидамо, рекла је Цвијановићева.

Подизању рампи присуствовали су и градоначелник Требиња Мирко Ћурић и председник Херцег Новог Стеван Катић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

momo1

11.05.2021. 22:30

Nevjerovatna priča. Došla predsjednica Republike Srpske, gradonačelnik Trebinja i dr. da konstatuju da je granični prelaz slobodan za protok ljudi? Gdje ste bili do sada i koji je vaš glas zbog nezakonitog postavljanja naplatne rampe. Znate li vi da se ne može postaviti rampa na putni pravac koji nema alternativni put. Znate li vi da je ovo hir i bezobrazlik crnogorske vlade, jer je RS izgradila mnogo dužu dionicu kroz svoju teritoriju a da oni užasno lošu dionicu puta su samo malo rekonstruisali i dali koncesionaru da naplaćuje putarinu. Vjerovatno su to Željka i Miko skinuloi.