УЗЕО ПЛАТЕ И ОТПРЕМНИНЕ: Секретар ОШ “Мирко Срзентић” осумњичен да је новац проневерио

Б. Дабић

11. 05. 2021. у 16:51

НЕСВАКИДАШЊА афера у петровачкој основној школи. Секретар школе узео плате шесторо запослених и једну отпремнину па побегао.

УЗЕО ПЛАТЕ И ОТПРЕМНИНЕ: Секретар ОШ “Мирко Срзентић” осумњичен да је новац проневерио

Фото: Depositphotos

Секретар Основне школе “Мирко Срзентић” у Петровцу, Горан Ивановић је осумњичен да је почетком маја узео новац за плате шест запослених у основној школи и 1.200 евра отпремнине за пензионисану учитељицу.

У ЦБ Будва "Новостима" је потврђено да је дирецтор ОШ “Мирко Срзентић” Миодраг Шћепановић поднео кривичну пријаву против секретара школе због сумње у незаконитости у поступку рада на рачуноводственим пословима.

-Упознато је Основно државно тужилаштво у Котору. Спроводимо истражни поступак у циљу утврђивања и квалификовања кривичног дела, речено је "Новостима" у будванској полицији.

"Новости", сазнају да за сада Ивановић није прешао црногорску границу.

Наводно, Ивановић је са рачуна узео новац за плате шест запослених и отпремнину за пензионисану учитељицу тако што је фалсификовао овлашћења за располагање средствима.

Не искључује се могућност да му је помагао неко од банкарских службеника.

Директор је Ивановића суспендовао с посла, покренуо дисциплински поступак и поднео кривичну пријаву полицији.

ПЕНЗИОНИСАНА УЧИТЕЉИЦА ПРВА ПОСУМЊАЛА

Учитељица која се пензионисала у јануару прва је приметила да нешто није у реду - сваког дана чекала је исплату отпремине од 1.200 евра. Ивановић јој је говорио да Министарство просвете није уплаћивало новац. Када је проверила, речено јој је да је новац уплаћен још 30. марта и да је подигнут са рачуна.

МИНИСТАРСТВО ЋЕ ИСПЛАТИТИ ПЛАТЕ

Из школе су цели случај предочили Министарству просвете. Тражено је да се одобрили поновна исплата зарада за шест радника. Новац је обезбеђен и њима ће плате бити измирене.

Шћепановић каже да ће се труити да буде исплаћена и отпремнина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)