ПОСЛЕДЊИ УДАРАЦ ДИКТАТОРСКОМ ДПС РЕЖИМУ: Стеван Катић прогласио победу у Херцег Новом

Танјуг

09. 05. 2021. у 22:54

НОСИЛАЦ листе "Ни лијево, ни десно - правац Нови", демократа Стеван Катић, прогласио је вечерас победу на локалним изборима у Херцег Новом.

ПОСЛЕДЊИ УДАРАЦ  ДИКТАТОРСКОМ ДПС РЕЖИМУ: Стеван Катић прогласио победу у Херцег Новом

Фото архива

Катић је рекао да "Демократска партија социјалиста нестаје са политичке сцене", пренеле су подгоричке ''Вијести''.

 - Нека се радује Херцег Нови и читава Црна Гора - рекао је Катић.

Претходно је лидер Праве Црне Горе Марко Милачић саопштио да је према пројекцијама те странке, коалиција "Ни лијево, ни десно. Правац Нови" освојила 37,8 одсто гласова, односно 10 мандата.

- ДПС је у односу на резултат из 2017. пала за 30 одсто и има испод 3.000 бирача у овом тренутку и то је кључна порука коју је Херцег Нови послао - казао је Милаћић.

Рекао је да је коалиција За будућност Херцег Новог и Боке освојила 19,81 одсто гласова или седам мандата, коалиција "Европски тим за Херцег Нови" окупљена око ДПС 19,1 одсто, односно шест мандата, Права Црна Гора 5,1 одсто односно један и два мандата, Новска листа седам мандата и УРА 8,13 одсто, односно два мандата.

Он је казао да је овај резулатат очекиван и да су то биле пројекције Демократа.

- Резулатат је већи кад видидте против чега смо се борили, од центара моћи, организованих група, и све те прљаве кампање”, казао је Катић.

Истакао је да је Херцег Нови задао "последњи ударац диктаторском режиму".

Актуелну владајућу коалицију чине Демократе, ДФ, Новска листа и СНП. Председник Општине је Стеван Катић, док је на челу Скупштине Никола Самарџић, обојица чланови Демократа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)