ДА ХЕРЦЕГ НОВИ ВРАТИ СТАРИ СЈАЈ: Ево шта од избора очекују Кривокапић, Катић, Отовић...

В. В.

09. 05. 2021. у 21:59

БЕЗ тензија, проблема и неправилности завршен је изборни дан у Херцег Новом.

ДА ХЕРЦЕГ НОВИ ВРАТИ СТАРИ СЈАЈ: Ево шта од избора очекују Кривокапић, Катић, Отовић...

Фото: Новости

До 19 сати гласало је 16.575 Новљана од 2. 590 грађана са правом гласа. Очекују се резултати, а до тада током дана забележене изјаве о очекивањима на овим локалним изборима.

Након што је јутрос гласао председник Херцег Новог, носилац изборне листе "Ни лево ни десно- правац Нови" Стеван Катић рекао је да ће Херцегновљани потврдити оно што су потврђивали и претходних година, а то је убедљива победа над оним што смо имали у претходних 30 година.

- Питање је само колика ће та разлика да буде. Коалиција "Ни лијево ни десно-правац Нови Нови" очекује убедљив тријумф - рекао је Катић.

Након добро вођене и афирмативне предизборне кампање и у коалицији "За будућност црне Горе и Боке" очекују изванредан резултат.

- Верујемо да ће нам грађани Херцег Новог поклонити поверење и сутра ћемо заједно са нашим коалционим партнерима већ да почнемо да радимо на побољшању услова живота свих наших суграђана и да Херцег Нови крене, да развија и опоравља, прво туризам, па све остало - каже Иван Отовић.

Фото: В.В.

Иван Отовић

Огласио се и премијер Здравко Кривокапић.

- Сви треба да испоштујемо грађанску обавезу и гласањем за најбоље помогнемо да Херцег Нови врати свој сјај. Тај сјај се огледао у неком временском периоду када ја памтим Херцег Нови као уметнички, културни, стваралачки центар и тај сјај ћемо вратити - рекао је новинарима након што је гласао у Бијелој премијер Црне Горе Здравко Кривокапић.

 

Фото: В.В

Здравко Кривокапић

Др Саво Марић, на челу Новске листе која је једина самостално изашла на локалне изборе, а претходне четири године партиципирала у власти, каже да су добро радили у претходне четири године и то су и грађани препознали.

- Наша кампања је била изузетно фер, коректна и маштовита, наишла је на добар пријем поготово код млађих суграђана и мислим да резултат неће изостати.

Носилац листе „Црно на бијело – Може бокешки" др Драшко Рашковић очекивао је да грађани масовно изађу на биралишта и дају свој допринос да наш град буде бољи, да буде европски и зелени град.

Фото: В.В.

др Драшко Рашковић

- Сигуран сам да ће сви учесници својим понашањем дати допринос да изборни процес протекне онако како доликује Херцег Новом, културно и цивилизовано, једном речју бокешки - рекао је др Рашковић.

Уз честитке поводом Дана победе над фашизмом и Дана Европе, носилац листе Европски тим за Херцег Нови др Предраг Дабовић истакао је да су задовољни кампањом.

- Водили смо једну позитивну камапњу па су и очекивања јако добра и позитивна.

Фер и коректне изборе, али и добру излазност очекивао је и Милан Зарић – први на листи Прави Нови – Марко Милачић.

- Очекујем да ће Новљани изаћи у великом броју. Херцег Нови и Новљани дали су велики допринос у одбрани светиња и заслужили су да ово протекне у фер и коректним условима, посебно на највећи дан у историји човечанства, Дан победе над фашизмом.

Фото: В.В.

Стеван Катић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)