ХРАМ ПО МЕРИ НАРОДА: Јоаникије освештао звоно Саборног храма Светог Симеона Мироточивог у Беранама (ФОТО/ВИДЕО)

М. СЕКУЛОВИЋ

09. 05. 2021. у 13:24

ЕПИСКОП будимљанско-никшићкии администратор Митрополије црногорско-приморске Јоаникије са свештенством, освештао је данас звоно Саборног храма Светог Симеона Мироточивог у Беранама.

ХРАМ ПО МЕРИ НАРОДА: Јоаникије освештао звоно Саборног храма Светог Симеона Мироточивог у Беранама (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: М.С.

- Овакав храм не подиже се без знања, искуства и умећа. До недавно смо имали навику да подижемо мање храмове. Када смо наставили градњу храма Светога Саве и тиме започели градњу монументалних храмова по свим српским земљама, пре свега мислим на храмове у Црној Гори, храм Христовог Васкрсења у Подгорици, Светога Јована Владимира у Бару, који по лепоти и по монументалности стају у ред одмах иза храма Светога Саве, а нешто мањи храм је овај у Бернама.

Он је таман по мери овога града и овога народа. Могли смо га саградити и пре, јер га градим ево 20 година, али има и у томе нечег изузетног доброг да се укључи што вечи број људи и да се постигне што већи квалитет.

Фото: М.С.

Гледали смо и једно и друго и хвала Богу све што је до сада урађено, уз мање примедбе, ко ради тај и греши, имамо већ саграђен храм који је почео и  д се гради изнутра. Градња изнутра ће бити можда претежнија. Како каже Свети цар Давид ''Сва је лепота ћери цареве унутра' - казао је епископ Јоаникије, после освештавања звона пристиглих из Русије.


После беседе епископ се захвалио добротворима и уручио им грамате.

               

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)