ВЕСИЋ СА ДЕЛЕГАЦИОЈОМ ХЕРЦЕГ НОВОГ: Сарадња Србије и Црне Горе као две најближе државе

Танјуг

06. 05. 2021. у 21:26

НЕМА природније ствари него да Србија и Црна Гора сарађују као две најближе државе, поручио је данас заменик градоначелника Горан Весић после састанка у Београду с делегацијом Херцег Новог с којом је разговарао о привредној и културној сарадњи.

ВЕСИЋ СА ДЕЛЕГАЦИОЈОМ ХЕРЦЕГ НОВОГ: Сарадња Србије и Црне Горе као две најближе државе

Фото: Град Београд

Весић је данас у Старом двору примио представнике Коалиције за Црну Гору, део владајуће коалиције у тој држави, која је јуче посетила Нови Сад, а данас и Београд.

-Веома нам је драго и важно да после много времена причамо са нашим партнерима и пријатељима из Црне Горе о сарадњи између Србије и Црне Горе која ће се, надам се, у будућности развијати-, рекао је Весић после састанка.

Посебно је, каже, било речи о могућности за сарадњу Београда и Херцег Новог.

Весић је рекао да је договорено да се организује промоција туристичке понуде не само Херцег Новог него и других места у Црној Гори како би што више Београђана било упознато са могућностима да ове године, за разлику од приошле године, путују у Црну Гору на одмор.

Навео је да је договорено и да се у Привредној комори Србије организује састанак представника Јавног предузећа "Морско добро" и Херцег Новог и неких других градова у Црној Гори са привредницима Србије, како би им биле предочене могућности инвестирања у Црној Гори уколико за то нађу интерес.

Изразио је задовољство што је с представницима из Црне Горе разговарао о привредној сарадњи и што, за разлику од прошле године када је грађанима из Србије био забрањен улаз у Црну Гору, сада може слободно да се говори о путовањима у Црну Гору и сарадњи са људима који су нам најближи.

Фото: Град Београд

Весић је позвао Београђане да овог лета изаберу Херцег Нови где ће бити дочекани раширених руку.

-Добродошли су и сасвим сигурно Црна Гора је ове године, за разлику од прошле године, омогућила туристима из Србије да дођу у Црну Гору- каже Весић.

Он је рекао да се на састанку разговарало и о могућности културне сарадње Београда и Херцег Новог у смислу гостовања позоришта у Црној Гори.

Потпредседница Нове српске демократије и посланица Демократског фронта у Скупштини Црне Горе Симонида Кордић захвалила је домаћинима на пријему у Скупштини града Београда и нагласила да је за Херцег Нови и за Црну Гору изузетно важна сарадња са Србијом.

Кордићева је рекла да Херцег Нови с Београдом као и са Новим Садом, који је посетила јуче, превасходно има традиоционално јако блиске и јако добре и пословне и пријатељске односе, као и родбинске везе.

Фото: Град Београд

Каже да је у Црној Гори туризам основна привредна грана од које живи читаво приморје, а у изузетно високом проценту практично и цела држава.

За развој туризма у Црној Гори, како је навела, важно је ослањање на традиционална блиска и братска тржишта, а да се захваљући развоју туризма повећава и привредна размена између Црне Горе и Србије.

-Црна Гора је један од највећих увозника пољопривредних производа из Србије , сто је наравно у великој мери захваљући и великом туристицкцом потренцијалу који доле постоји- рекла је Кордић.

Придружила се позиву Београђанима да посете Херцег Нови и Црну Гору овог лета.

-Као и увек, тамо ће бити примљени као код своје куће, као најближи. На тај начин се између осталог јачају и индивидуалне везе између наших људи који су на краја фундамент сваке добре сарадње у интересу и једне и друге државе- каже Кордић.

Навела је да ће сарадња на привредном нивоу бити веома брзо реализована кроз састанке и презентацију привредних потенцијала Херцег Новог и повезивање привредника из Херцег Новог с привредницима из Београда.

У делегацији Херцег Новог били су и посланице Маја Вукићевић и Данијела Ђуровић, као и директор ЈП "Морско добро" Младен Микијељ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)