НОВЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ: Радови на улазу у Јагодину трајаће до 20. маја

З. Глигоријевић

06. 05. 2021. у 10:35

ОБЕ траке саобраћајнице на улазу у Јагодину из правца Ћуприје, код кружног тока, затворене су за саобраћај, јер је у току асфалтирање, а из истих разлога, затворен је и такозвани Рибарски пут.

НОВЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ: Радови на улазу у Јагодину трајаће до 20. маја

Фото: З. Глигоријевић

Новим асфалтом биће пресвучено километар и по, од кружног тока до Првомајске улице, док ће нови тротоари бити постављени од кружног тока до „Јагодинске пиваре“. Радови би требало да буду завршени до краја маја.

На Рибарском путу биће замењен само хабајући слој, биће урађена нова пешачка стаза и кишна канализација, јер је то део града у ком се после обилнијих киша задржавала огромна количина воде. Радови би требало да буду завршени до 20. маја.

- Поред тога, Улица Филипа Стојановића биће комплетно асфалтирана, биће урађени тротоари и осветљење, тако да ће прилаз са наплатне рампе бити лепши. Финансијер за све наведене радове је Дирекција за путеве, а наша фирма је урадила предлог и врши надзор – каже директор ЈП „Уређење и осветљење" Боба Томић.

Он додаје да је у току и замена доњег, носећег, и горњег слоја асфалта у улицама у којима је напрсао, односно где је, како путари кажу, настала „крокодилска кожа“. Хабајући и носећи слој се скидају и ради се асфалт из два нова слоја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)