ЦРНОГOРСКИ МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ: Напад на новинаре третирати као напад на службено лице

Б. ДАБИЋ

03. 05. 2021. у 23:39

МИНИСТАР унутрашњих послова Сергеј Секуловић честитао је Дан слободе медија, 3.мај.

ЦРНОГOРСКИ МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ: Напад на новинаре третирати као напад на службено лице

Фото Монитор

- Слободни медији и новинари су темељ сваког демократског друштва - казао је министар Секуловић и истакао да ће његов ресор приступити Изменама и допунама Закона о јавном реду и миру, на основу чега би и новинари као и остала службена лица били заштићени у случају ометања вршења свог посла.

Министар Секуловић је истакао да ће МУП учинити све што је у домену његових надлежности да омогући услове за развој слободног и критичког новинарства.

- С тим у вези, уверени смо да ће новоформирана Комисија за праћење поступања надлежних органа у истрагама случајева пријетњи и насиља над новинарима, убистава новинара и напада на имовину медија, имати запажене резултате, а ми ћемо јој дати пуну подршку у том - рекао је Секуловић.

Најавио је да ће МУП, посредством својих представника у оквиру радне групе која се бави Изменама и допунама Кривичног законика предложити да се напад на новинара третира као напад на службено лице.

- На овај начин допринећемо већој сигурности новинара, тако што ће се пооштрити прекршајна и кривична одговорност оних који покушају да утичу на било који начин на рад новинара.Верујем да ће новинарке и новинари у Црној Гори и у овим тешким и изазовним временима, успевати да пронађу мотив и истрају у свом етичком и истраживачком раду, јер само тако, могу очувати достојанство ове узвишене професије - закључио је министар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)