ОГЛАСИЛО СЕ УДРУЖЕЊЕ НОВИНАРА ЦРНЕ ГОРЕ: Најоштрије осуђују нападе на Радио Јадран

Novosti online

03. 05. 2021. у 18:01

НАПАД на портал Радио Јадран из Херцег Новог је доказ да новинари у Црној Гори и овај 3. мај – Светски дан слободе медија, дочекују у атмосфери у којој не могу безбедно да раде.

ОГЛАСИЛО СЕ УДРУЖЕЊЕ НОВИНАРА ЦРНЕ ГОРЕ: Најоштрије осуђују нападе на Радио Јадран

Фото: Депоситпхотос

Овај медиј обавестио је јавност да, по вишедеценијском моделу ДПС-а, и Демократе свакодневно врше притисак на управу и уредништво Радија Јадрана не би ли ућуткали или застрашили тај локални медиј, а чак се не преза ни од претњи хапшењима новинара.

Удружење новинара Црне Горе, у изјави за Телевизију А1, осудило је напад на медије, посебно локалне, који су један од основних извора информисања грађана.

- Непримерено је да једна опозициона странка, која је умислила да је и даље на власти, напада медије и тако врши притисак на новинаре, као што је случај са атаком на Радио Јадран. С друге стране, партије које су власт у Херцег Новом треба да помажу слободан рад медија, а не да се служе праксом претходне власти као што то сада раде Демократе. Зато, још једном, на Дан медија, апелујемо на све да покажу посебан сензибилизет према локалним медијима - поручили су из Удружења новинара Црне Горе.

Из Синдиката медија Црне Горе су указали да је само у последња два месеца забележено чак шест случајева вербалних и физичких напада или претњи, увреда и омаловажавања новинара и медијских радника, а у половини случајева то се десило док су били на радним задацима где су само обављали свој посао.

У Црној Гори, ни након 17 година, још увек није расветљено убиство директора и главног уредника дневног листа "Дан" Душка Јовановића.

(Радио Јадран)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)