ТРИ МЕСЕЦА УМАЊЕНИ РАЧУНИ ЗА СТРУЈУ 40 ОДСТО: Око 100 хиљада грађана користиће овај бенефит

Б. Дабић

03. 05. 2021. у 16:19

ПЕНЗИОНЕРИМА који имају месечна примања испод 222 евра и незапосленима са евиденције Завода за запошљавање у наредна три месеца рачуни ће бити умањени за 40 одсто.

ТРИ МЕСЕЦА УМАЊЕНИ РАЧУНИ ЗА СТРУЈУ 40 ОДСТО: Око 100 хиљада грађана користиће овај бенефит

Фото: Depositphotos

Поступајући по одлуци Владе, Електропривреда ће ове попусте обрачунати на основу спискова које ће добити од Фонда ПИО и Завода за запошљавање јер у својој бази података нема евиденцију о статусу својих потрошача. 

О прецизном броју субвенционисаних рачуна за електричну енергију обавестиће јавност након што Фонд ПИО и ЗЗЗЦГ доставе тачан број лица са евиденција на која се односе мере Владе Црне Горе за ИИ квартал.

-  Имајући у виду јавно доступне податке, оквирно се  може говорити о преко 100.000 грађана који ће бити обухваћени када се узму у обзир и чланови домаћинстава. Наравно, услов остваривања субвенције је да су пензионери који имају примања испод 222 еура и незапослени са евиденције ЗЗЗЦГ власници бројила. Када наше службе обраде добијене податке, имаћемо тачан број домаћинстава који ће бити корисници ових права у наредна три месеца - навели су из Електропривреде Црне Горе. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)