ПОЛАГАЊЕ ВЕНАЦА У МУРИНУ: Почаст за жртве настрадале у НАТО агресији

М.С.

30. 04. 2021. у 13:21

ДЕЛЕГАЦИЈА Демократске народне партије (ДНП) предвођена Милуном Зоговићем, послаником у Скупштини Црне Горе, положила вијенац на спомен обиљежју невиним жртвама НАТО агресије у Мурину.

ПОЛАГАЊЕ ВЕНАЦА У МУРИНУ: Почаст за жртве настрадале у НАТО агресији

Фото: Влада Црне Горе

Фото: ДНП

Фото: ДНП

Фото: ДНП

Такође, премијер Здравко Кривокапић одао је пошту жртвама.

- У августу прошле године најавио сам да ћу првом приликом посетити Мурино, како би и лично исказао поштовање страдалима. Данас то обећање испуњавам и полажем венац како бих показао да Црна Гора не заборавља нити једну једину жртву, те да сећањем на овакве догађаје исказујемо веру да се такво страдње више никад неће поновити,  саопштено јениз кабинета Кривокапића писке посете Мурини. 

Кривокапић је указао да је претходна власт заобилазила Мурино, али да ће нова Влада и ту, као и друге неправде, исправити.

- Ову, 22. годишњицу страдања невиних жртава у Мурину, међу којима је и троје деце, обележавамо на дан који је симбол страдања. Моје мисли су са породицама Јулије, Оливере, Мирослава, Вукића, Милке и Манојла. Они ће увек живети у нашим сећањима, а њихова недужна жртва и трагична судбина, опомена су и обавеза цијелом нашем друштву да сачува мир, суживот и склад, каже Кривокапић који је нагласио да је Црна Гора, током нешто више од две деценије након ових немилих догађаја, пролазила кроз различите фазе друштвено политичког сазријевања.

- Овакви догађаји остали су болан дио прошлости, а наша земља кренула је путем обнове и просперитета, баштинећи демократију и правду као темеље своје државне политике. Ипак, људске жртве које је Црна Гора положила заувек ћемо памтити. Нек им је вечна слава!", закључује се у саопштењу премијера Здравка Кривокапића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)