СМЕНИЛИ ДИРЕКТОРКУ ЗБОГ ШАЈКАЧЕ И КОКАРДЕ: Скандал у школи у Пљевљима, министарство подлегло притисцима (ФОТО)

М. Д.

28. 04. 2021. у 15:22

ДИРЕКТОРИЦА Основне школе „Ристан Павловић“ у Пљевљима Бојана Ђачић, смењена је са те фунције а да практично и није ни дошла на то радно место, односно само два дана након именовања.

СМЕНИЛИ ДИРЕКТОРКУ ЗБОГ ШАЈКАЧЕ И КОКАРДЕ: Скандал у школи у Пљевљима, министарство подлегло притисцима (ФОТО)

Фото: Фацебоок

За новог вршиоца дужности директора О.Ш. „Ристан Павловић“ именован је Војислав Касалица, дугогодишњи професор историје у овој школи.

Из Министарства су за подгоричке дневне новине незванично саопштили да је Ђачић смењена "због актуелних дешавања везаних за њен избор".

Ђачић је претходно, на место в.д. директора ове школе, била именована уместо Драгана Тошића фунционера ДПС-а, који је 2012. године правоснажно осуђиван za кривично дело помагања у злоупотреби службеног положаја на условну затворску казну у трајању од шест месеци. Тада се сумњало да је социјалном помоћи пљеваљског Центра за социјални рад, чијој је расподели, као члан ДПС-а “помагао” Тошић уствари вршена малверзација за изборе. У то време Тошић је већ био директор школе.

Претходних дана, након именовања Ђачићеве, у јавности је створена неподношљива атмосфера притиска да буде смењена јер су наводно на друштвеним мрежама пронађене њене изјаве и фотографије које су оцењене као непримерене, а које су детаљно, у више наврата, пренелели одређени црногорски медији да би се након тога укључиле и невладине организације.

Фото: Фацебоок

Иако је Ђачићева негирала да је икада на друштвеним мрежама писала објаве са "проблематичном" садржином, и да није њен твитер налог "црногорка" на коме су наводно објављене спорне објаве из Центра за грађанско образовање су оценили да је "контроверзно именовање Бојане Ђачић за в.д. директорку ОШ "Ристан Павловић" у Пљевљима, а имајући у виду основе сумње да се ради о лицу које је од раније препознато по јавном исказивању националистичких и ксенофобичних ставова".

У текстовима у појединим медијима и написима на друштвеним мрежама посебно је проблематизована и фотографија Ђаћићеве "са шајкачом и кокардом“.

Бојану Ђачић, која је 11 година радила као учитељица у Основној школи „Јакуб Кубур“ у Бољанићима, видно узнемирена објавама медија из предходних дана, у среду, уз извињење, није, за “Новости”, желела ништа да коментарише око њеног избора и разрешења са места вршиоца дужности директора школе.

Ђачић је наводно ауторка више проблематичних објава на друштвеној мрежи Твитер, међу којима и “неподношљива ми је и сама помисао да Српкиња оде за Хрвата или Муслимана. Ту помирења нема”.

Ђачић је, предходних дана, негирала повезаност са Твитер профилом “црногорка” на коме исписане проблематичне објаве, казавши при том да никад није имала твитер налог а да је за спорни налог “црногорка” сазнала тек након објаве у медијима.

Фото: Фацебоок

Спорни профил отворен је у марту прошле године, а први твит објављен је 24. марта, на годишњицу НАТО бомбардовања.

- Не сећа се само онај ко се тада није родио. Живе ране! Невине жртве! Дјеца коју не заборављамо! Колатерална штета! Касетне бомбе! Уништавање читаве привреде! Посијани осиромашени уранијум који односи алармантан број обољелих од малигнитета. 24.03.1999 - пише у тој објави.

На том налогу подељена је и фотографија Инстаграм налога извесне Ермине, која прави торте. На торти је слика Светог Саве и ћирилицом написан текст “Срећна слава”. Уз ту објаву, са налога који се приписује Ђачић,што је она негирала, написан је коментар “не може против светосавског генетског кода... Како була ћирилицу везе”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

САМА САМ СЕ ПРИЈАВИЛА ПОЛИЦИЈИ Псовао ми мртву мајку! Дара тукла мушкарца од 2 метра - побеснела на Амиџића: Шта ти је смешно!