ДАЛА ОСТАВКУ ЈЕР НЕМА ПОДРШКУ НАДЛЕЖНИХ: Директорка Ана Лончаревић Бадњар одлучила да напусти "Аеродроме Црне Горе"

З. З.

27. 04. 2021. у 19:21

ПРЕ короне "Аеродроми Црне Горе" имали су све већи профит, улагали су у развој, опслуживали све више авиона и доводили знатан број туриста.

ДАЛА ОСТАВКУ ЈЕР НЕМА ПОДРШКУ НАДЛЕЖНИХ: Директорка  Ана Лончаревић Бадњар одлучила да напусти  Аеродроме Црне Горе

Фото Архива

Данас, то је предузеће у којем радници по први пут, незванично сазнајемо, неће примити плату на време.

Званично, на крају 2020. "Аеродроми" су изгубили скоро 25 милиона евра, а услужили су мање два милиона путника. Агонија се наставила и ове године, па сада, мада из опозиционих редова стижу оцене да је садашња влада довела то предузеће до гашења. У међувремену Ана Лончаревић Бадњар (на слици), в. д. директора уз образложење да због непремостивих разлика са надлежнима око организације и пословања компаније подноси оставку.

Фото Архива

- На свим састанцима са представницима органа управљања предузећа, ресорног министарства и представника Владе као оснивача, покушала сам да објасним своје виђење приоритета у пословању, као и значај компаније на комплетну туристичку привреду. Како је подршка изостала, не преостаје ништа друго него да поднесем оставку - навела је Лончаревић.Убрзо су се огласили из синдиката подгоричког, али и тиватског аеродроме и поручили да су затечени и изненађени што није било више слуха за њен рад, те настојање да професионално и стручно помогне у побољшању пословања предузећа.

Из Министарства капиталних инвестиција засад се нису изјаснили о оставци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)