ОБУСТАВЉЕНИ ПРОТЕСТИ: Грађани позвали челнике Владе и полиције да дођу у Пљевља

М.Д.

22. 04. 2021. у 00:53

ОБУСТАВЉАМО наш протест до доласка челника Владе и полиције у Пљевља за шта имамо обећање да ће се ускоро догодити. У противном борба за слободу се наставља- наведено је у саопштењу које су учесници протеста поделили новинарима.

ОБУСТАВЉЕНИ ПРОТЕСТИ: Грађани позвали челнике Владе и полиције да дођу у Пљевља

Фото: М.Дробњак

Грађани Пљеваља који су претходних дана и вечерас протестовали због именовања Хариса Ђурђевића за начелника Центра безбедности у Пљевљима одлучили су да привремено обуставе протесте, како су навели, у знак добре воље и разумевања.

У међувремену су позвали челнике Владе и полиције да дођу у Пљевља у противном најавили су да ће наставити борбу и поново изаћи на улице.

- Не сметају нам часни људи и припадници других народа и вера у нашем граду, па и на руководећим позицијама у полицији. Али нам смета, и са тим се никада нећемо помирити, да нам се потурају војници ДПС-а као наводни носиоци промена, а црногорска јавност обмањује причом како је поново реч о српском национализму који прети читавој држави. Осуђујемо све националистичке испаде и ограђујемо се од истих, а као доказ наше искрености саопштавамо наш став да верујемо у часне намере потпредседника Владе, Дритана Абазовића, министра унутрашњих послова Секуловића и директора Полиције Брђанина. Жестоко су обманути и ми их позивамо да дођу у Пљевља да им покажемо и докажемо да није реч ни о каквим националистичким оргијама и шовинизму, али да није реч ни о променама, већ о подметању кукавичких јаја ДПС-а - наведено је у саопштењу које је подељено новинарима.

Фото: М.Дробњак

У истом се тврди да је нови начелник ЦБ Пљевља Харис Ђурђевић увек и на сваком месту био прво политички активиста и војник ДПС-а, па тек онда полицајац.

- Многи од нас осетили су то на својој кожи, па и током прошлогодишњих литија. Недостојан је не само фунције на коју је именован него не заслужује ни делић пажње коју је добио предходних дана - наводи се у саопштењу.

Они тврде да у пљеваској полицији има много способних, часних и високопрофесионалних људи, и Бошњака и Срба, који са успехом могу обављати ову тешку дужност - каже се у ссопштењу истичући да не претендују да бирају челнике полиције али, кажу, да своју приврженост борби за идеале слободе и демократије у Црној Гори неће никад издати и препустити пресвученим бојовницима пропалог режима.

- Позивамо челнике Владе и полиције да дођу у Пљевља да се погледамо у очи и да им покажемо да их подржавамо као што и они подржавају нас. Обавештавамо вас да као знак добре воље и разумевања обустављамо наш протест до доласка челника Владе и полиције у Пљевља за шта имамо обећање да ће се ускоро догодити. У противном борба за слободу се наставља - наведено је у саопштењу које су учесници протеста поделили новинарима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)