ГРАЂАНИ БЛОКИРАЛИ ЦБ ПЉЕВЉА: Траже повлачење решења о постављању начелника

М.Д.

20. 04. 2021. у 18:55

ЧЕТИРИ партије из Пљеваља затражиле су од премијера Здравка Кривокапића, потпредседника Владе Дритана Абазовића, министра унутрашњих послова Сергеја Секулића и директора Управе полиције Зорана Брђанина да пониште одлуку о именовању Хариса Ђурђевића за начелника Центра безбедности Пљевља.

ГРАЂАНИ БЛОКИРАЛИ ЦБ ПЉЕВЉА: Траже повлачење решења о постављању начелника

Фото: М.Д.

Испред ЦБ неколико десетина грађана блокирало је улицу, а протесте најављују све док се Ђурђевић не повуче са места начелника ЦБ.

Општински одбори Нове српске демократије, Демократа, Народне демократске партије и Покрета за Пљевља у саопштењу наводе да именовање Ђурђевића, једног од најближих сарадника досадашњег начелника Драгана Славуља, представља увреду за велики део грађана Пљеваља као и часних полицајаца.

- Овим чином УП Црне Горе и они који је контролишу заузела је апсолутно неприхватљив став да су пљеваљски Срби стварно стајали иза инцидената који су се догодили након 30. августа у Пљевљима, шаљући и Бошњацима и Муслиманима потпуно погрешну поруку о наводној угрожености и начинима остваривања њихове безбедности. Таква оцена и акт који је из ње произишао је апсолутна неистина, а најбољи доказ је чињеница да за девет месеци организовања литија у Пљевљима није забележен ни најмањи инцидент, чак су међунационални односи подигнути на значајно квалитетнији ниво. Доказ да су покушај монтаже инцидената након 30. августа организовали активисти ДПС, чија смо имена објавили, јесте и то да већ пуних седам месеци нису процесуирани пред надлежним органима за шта је један од најодговорнијих управо именовани Харис Ђурђевић - наводи се у отвореном писму.

 

Четири партије су истакле да немају ништа против тога да Бошњак или Муслиман буде шеф полиције у Пљевљима, "али смо одлучно против да то буде етаблирани припадник пораженог режима, један од најистакнутијих ДПС војника, полицијски силеџија и батинаш Харис Ђурђевић".

УЗ ДОКАЗЕ

ВЕРУЈЕМ да нико није непогрешив и увек сам спреман да размотрим сваку своју одлуку, па и ову око именовања начелника ЦГ Пљевља, али само ако постоје ваљани докази који би ме навели на то. Одговорни људи не одлучују на бази гласина или због атмосфере индукованог притиска. Себе сматрам одговорним човеком - рекао је в. д. директора УП Зоран Брђанин.

АБАЗОВИЋ: ИСПИТАЋЕМО СВЕ

ИСПИТАЋЕМО да ли су грађани Пљеваља протестовали због непрофесионалног поступања новог начелника ЦБ Пљевља Хариса Ђурђевића - рекао је Абазовић. - Подржавам ако се ради о професионалном пропусту директора полиције, али ако је он због националног, политичког или верског опредељења, неприхватљив за одређену групу људи, то је апсолутно неприхватљиво. Неће улица постављати начелнике ЦБ у Црној Гори - рекао је Абазовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)