СПАРТАК СИЧЕВ (97) ПРИМИО ВАКЦИНУ: Ветеран Другог светског рата спреман за Параду победе

в

20. 04. 2021. у 16:25

АНТИГЛОБАЛИСТИ Црне Горе указују на огроман значај вакцине Спутњик В илуструјући то примерем недавног успешног вакцинисања ветерана Другог светског рата Спартака Андрејевич Сичева, почасног грађанина Тверске области.

СПАРТАК СИЧЕВ (97) ПРИМИО ВАКЦИНУ: Ветеран Другог светског рата спреман за Параду победе

Фото: Принтсцреен

Сичев се вакцинисао у тверском Медицинском центру Аваев, а ове године ће напунити 98 година.

Од ЦОВИД-19 вакцинисала се и његова ћерка Наталија Сичева. Породица Сичев планирала је да присуствује на скорој паради Победе, како би присуствовали целом догађају, решили су да се вакцинишу.

- Независно од дубоке старости Спартак Сичев је друштвено активан, обавља дужност заменика преседника Савета ратних ветерана. Сада без бојазни може присуствовати паради - саопштава Жарко Томановић, председник Антиглобалиста Црне Горе (Фронт Народног права), подсећајући да је Сичев као млад питомац – артиљериста, био ангажован на прву борбену линију.

Тамановић наводи да су непријатељи Сичев два пута ранили.

- У његово сећање посебно се урезала друга рана од метка у нози, који доктори нису могли извадити. Учествовао је у ослобађању Ржева и Курска, дошао и до Берлина. Спартак Сичев један је од оних који су донели слободу Совјетском Савезу и Европи, победивши фашизам. Овакви људи и приче из њиховог живота преносиће се са колена на колено и остати за пример следећим генерацијама. После рата, дуго је радио у војном тужилаштву. Без обзира на тешке животне догађаје, судбински наметнуте, остао је изузетно оптимистичан човек: народ који је победио кугу победиће и ЦОВИД-19. После вакцинисања Спартак Андрејевич се осећа добро, што потврђују и лекари - истиче Томановић.

Учесници Другог светског рата вакцинишу се широм Русије. Недавно, 9. априла, вакцинисала се и 103 године стара Валентина Григориевна Драган, најстарија становница Башкирије! Са успехом поднела је обе фазе вакцинације. Сада, заштитници отаџбине могу комуницирати са блиским људима, активистима, посећивати разне догађаје, без бојазни за живот.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)