ПЕРОВИЋ ПИСАО МИНИСТРУ СЕКУЛОВИЋУ: Хулигани напали зграду Цетињске богословије и претили ђацима!

В. К.

15. 04. 2021. у 14:04

РЕКТОР Цетињске богословије Гојко Перовић обратио се министру унутрашњих послова Сергеју Секуловићу поводом инцидента који се догодио код те богословске школе. Он је у допису навео да је 15. априла, око два ујутру, испред зграде интерната Богословије у насељу Доње поље, група од "десетак хулигана насрнула на поменуту зграду, узвикујући псовке и претње и ломећи школски инвентар."

ПЕРОВИЋ ПИСАО МИНИСТРУ СЕКУЛОВИЋУ: Хулигани напали зграду Цетињске богословије и претили ђацима!

Фото Н. Карлић

- Поменути насилници су претили ђацима, вређали их на националној и верској основи, физички насртали и оштетили врата и прозоре на згради, а потом довукли контејнере који су се налазили преко пута улице и запалили у њима ватру. Затим су се удаљили у правцу хотела 'Гранд' и центра града уз повике да ће поново доћи наредних ноћи", навео је Перовић у допису министру.

- Детаљи тог случаја пријављени су цетињској полицији ујутро око 10:20 часова. Дежурни професор није реаговао на начин да моментално позове полицију, и то је вероватно његов пропуст, мада с обзиром на околности може бити разумљиво да је и сам чекао да ова непријатност прође, верујући да ће се завршити без тежих последица.

Гојко Перовић истиче да се Секуловићу не би обраћали да није било претњи о понављању напада.

- Други разлог што вам се обраћамо, и због чега ћемо о овом писму обавестити црногорску јавност јесте наша жеља и позив (нарочито упућен цетињском грађанству) да тензије које су настале политичким и медијским манипулацијама и константним неоснованим прозивањем и критиковањем СПЦ са највиших државних адреса, а услед актуелних друштвено-политичких збивања у Црној Гори, не би смеле да негативно утичу на владање наше омладине и да кваре Богом благословени јавни ред и мир нашег престоног града. Управа наше школе не памти да се овакав напад на ђаке десио у последњих десетак година, нити је од стране наших ђака, или од стране њихових вршњака са Цетиња, било икаквих повода за тако нешто, навео је Перовић, додајући  да су уверени да ће министар предузети све из његове надлежности што би предуприједило понављање инцидента.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)