МИЛО ЗАРАТИО СА ЕУ: Међусобне оптужбе за корупцију, свађају се ко је већи лопов

Novosti online

14. 04. 2021. у 18:23

ЦРНОГОРСКИ председник Мило Ђукановић заратио је са функционерима ЕУ.

МИЛО ЗАРАТИО СА ЕУ: Међусобне оптужбе за корупцију, свађају се ко је већи лопов

Фото: ЕПА

Прво га је известилац Европског парламента за Космет Виола фон Крамон назвала „корумпираним“, а онда је шеф његовог кабинета Миодраг Радовић њој одговорио да је „добро корумпирана“ и да је „преузела речник црногорских политичара у покушају“.

Радовић је на свом твитер налогу написао да Виола фон Крамон „балканском реториком, дискредитује не само себе већ и Европски парламент“, али и да је за то како тврди, „добро корумпирана“. Он је навео и да су њене оптужбе на рачун Мила Ђукановића „на нивоу београдских таблоида“.

- Ако би аналогно резоновали, онда се може рећи да нема рационалног објашњења за такву изјаву Виоле фон Крамон, осим да је добро корумпирана - написао је Радовић.

​Фон Крамонова је раније данас изјавила да не би стратешки било паметно да Европска унија не помогне Подгорици у отплати кредита коју је Црна Гора преузела од кинеских банака.

Фон Крамонова је на Твитеру позвала институције ЕУ да још једном размисле о том питању јер, како је навела, постоји ризик од понављања сценарија када је у име дугова Кина преузела луку Пиреј након што ЕУ није помогла Грчкој.

У тој изјави она је рекла и да су „корумпирани лидери, као што је Мило Ђукановић", државу експлоатисали годинама.

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)