МИЛО СЕ НУДИ БЕЧИЋУ И ДРИТАНУ: Половни ДПС расписао оглас за новог коалиционог партнера

В. К.

13. 04. 2021. у 22:40

ПРЕДСЕДНИК Црне Горе Мило Ђукановић рекао је да "види капацитет" за савезништво са ГП Ура и Демократама.

МИЛО СЕ НУДИ БЕЧИЋУ И ДРИТАНУ: Половни ДПС расписао оглас за новог коалиционог партнера

Фото: ЕПА

На питање ко би могао бити савезник ДПС-а у некој новој коалицији, рекао је да је јасно ко су им савезници, а то су они који су остали савезници и након што не врше власт.

- У владајућој коалицији постоји апсолутно доминација ДФ-а, са којим нема никакавог партнерства. Може се неко питати откуда нада да међу савезницима такве политике тражимо савезнике. Ја ипак препознајем неке демократске капацитете међу Демократама и у ГП УРА. Њихове политике су у раскораку, где их у савезништво са ДФ-ом води осећај угрожености од ДПС-а, и не мислим да је дугорочно одржив такав раскорак - казао је Ђукановић, изражавајући наду да је могуће доћи до шире коалиције која би била благотворна за Црну Гору.

- Треба дати шансу, а мислим да ћемо је веома брзо институционализовати. Мислим да је време када се Црна Гора делила на суверенисте и унионисте остало иза нас. Црна Гора се данас дели на оне који је виде у Европи и оне који је виде на ваневропском колосеку. Моје је уверење да ће доћи време да нам се на тој платофрми прикључују и друге партије од које су неке сада у власти, поручио је Ђукановић, поручујући да у  Црној Гори нема никаквог антисрпства, већ се боримо са покушајима великосрпства да поништи црногорски идентитет - рекао је он за РТЦГ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)