ВЕЛИКОСРПСКИ НАЦИОНАЛИЗАМ И РУСКИ ИМПЕРИЈАЛИЗАМ: Сулуди интервју Мила Ђукановића, председник Црне Горе као у паралелној стварности

В. К.

13. 04. 2021. у 22:12

ПРЕДСЕДНИК Црне Горе дао је чудан интервју за РТЦГ у ком је говорио о великосрпском национализму и руском империјализму, те истакао да је то "једина алтернатива његовом ДПС-у".

ВЕЛИКОСРПСКИ НАЦИОНАЛИЗАМ И РУСКИ ИМПЕРИЈАЛИЗАМ: Сулуди интервју Мила Ђукановића, председник Црне Горе као у паралелној стварности

Фото: ЕПА/Депоситпхотос/илустрација

- Сви који су били љути на ДПС могли су забасати у грешку до 30. августа јер су могли имати али би да не знају шта је алтернатива. Сада се зна шта је алтернатива, владајућа коалиција чије две трећине представља ДФ који нескривено каже  да не служи интересима Црне Горе, већ великосрпског национализма и руског империјализма - нагласио је Ђукановић.

Ђукановић поручује да не може бити симетрије између "издаје националних интереса" и непоштовања закона. 

- Неће бити да је ДПС корумпирани политички субјект иако је сигурно и унутар ДПС-а, било корумпираних појединаца. То је дакле индивидуално, никако то не можемо пришивати једној партији, то није фер. Једино кохезно ткиво које још држи владајућу већину је мржња према ДПС-у и страх од поновног доласка ДПС-а на власт.

Ђукановић сматра и да је Влада пала због буџета.

- Убеђен сам у исправност тумачења да Влада, по Уставу, пада ако до 31.марта у години не предложи буџет парламенту. Имамо да 30. марта у поноћ буџет није предложен и Влада је изгубила мандат и она се мора сматрати делегитимисаном. На потезу је парламент који то мора да констатује, да позове председника државе да додели мандат за састав нове Владе овој истој или некој другој већини. Мислим да је државна одговорност нове парламентарне већине на проби. Ако сада покажете неозбиљност у односу на Устав, свако наредно упозорење би било схваћено неозбиљно. О овом питању у крајњој инстанци мора одлучити Уставни суд. Ово је само један од примера непоштовања Устава - тврди Ђукановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)