КЈАРИНИ РОДИТЕЉИ СУ ИЗ ЈУЖНОАФРИЧКЕ РЕПУБЛИКЕ ДОШЛИ У БАОШИЋЕ: Девојчица је благо прехлађена али добро, остаје у болници!

Novosti online

13. 04. 2021. у 19:40

ВЕСТ да је осмогодишња девојчица Кјара, која је синоћ нестала на подручју Котора, нађена жива и здрава, обрадовала је не само комшије које су се активно укључиле у потрагу, већ и читав регион.

КЈАРИНИ РОДИТЕЉИ СУ ИЗ ЈУЖНОАФРИЧКЕ РЕПУБЛИКЕ ДОШЛИ У БАОШИЋЕ: Девојчица је благо прехлађена али добро, остаје у болници!

Фото: Приватна архива

Осмогодишња Кјара је из породице држављана Јужноафричке Републике настањених годинама у Баошићима, говори енглески језик. 

Вест да је пронађена потврдио је и председник Општине Котор Владимир Јокић.

Директор Опште болнице Котор др Давор Кумбуровић "Вијестима" је рекао да је девојчица доброг општег стања, али да ће вечерас из предострожности, бити задржана у болници на посматрању.

- Девојчица је доброг општег стања, комуникативна је, оријентисана у времену и простору, једино што је благо прехлађена. Након што је доведена у болницу, прегледао ју је дежурни интерниста, а ускоро ће и педијатар. Биће урађени и лабораторијски налази и она ће вечерас из предострожности остати на Одељењу педијатрије на посматрању - казао је др Кумбуровић.  

Спасиоци су прво пронашли играчку у близини азила за напуштене животиње у Кавчу, што их је упутило да сузе рејон потраге и ускоро је девојчица пронађена у шипражју, у шуми која је од азила удаљена 600 до 700 метара ваздушне линије.

(Курир)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)